Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Mobilitási Hét, Autómentes Nap Kondoroson

Mobilitási Hét, Autómentes Nap Kondoroson

2013. szeptember 16. és 22 között került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét, melynek keretein belül Kondoros Város Önkormányzata is igyekezett kimozdítani a lakosságot.


A tervezett programok megvalósultak az alábbiak szerint:



2013. szeptember 16.: kisebb csoportokkal fotózás az evangélikus templom tornyából, illetve azt követően a templom előcsarnokában egy tárlat megtekintése. A fotósok annyira felbuzdultak, hogy a délutáni csapat este kibővült még néhány taggal, akikkel állványok segítségével „éjszakai” felvételeket készítettek a városról.


mobilitási hét

2013. szeptember 16. és 22 között került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét Kondoroson



2013. szeptember 17.: Iskolarendőr tartott előadást a Petőfi István Általános Iskola (továbbiakban Ált. Isk.) felső tagozatosai számára –az intézmény alsó tagozata, ill. a Többsincs óvoda gyermekei számára egyéb okokból kifolyólag elmaradt a prezentáció, későbbi időpontban viszont pótlásra kerül. A felsősök szinte teljes létszámmal megjelentek, és csendben hallgatták a törzsőrmester praktikus tanácsait.


mobilitási hét


2013. szeptember 18.: Az Ált. Isk. alsó tagozatosaival 6 kilométeres túrát tettünk a 44-es főút mentén húzódó kerékpárúton, amelyet a közelmúltban újabb szakasszal bővítettek ki. A régi és új bicikliút között Dankó Béla Polgármester átadta az új szakaszt. Délután “betyáros” városnézésre vittük a kollégium lakóit. Körbejártuk Kondoros szebbnél szebb köztereit, játszótereit, megtekintettünk egy betyáros előadást a Kondorosi Csárda mellett, majd lángosozással gyűjtöttünk kis energiát a séta folytatásához. Este megismerkedtek a gyerekek a „lighstscribe”- fényfestés rejtelmeivel.



2013. szeptember 19.: Flashmob-ot alkottak a felsősök, közel 120-an vettek részt a produkcióban. Délután az IKSZT Közösségi Házban filmvetítést tartottunk: „A közlekedés fejlődése, alternatív közlekedési módok” témakörben, majd kisebb beszélgetésre került sor az előbbi témában.



2013. szeptember 20.: A felső tagozatosokkal kibicikliztünk a történelmi jelentőségű Nagymajori kastélyhoz, és kápolnához. Körbejártuk a kápolnát, majd a kastély földszintjén tettünk kisebb körtúrát. Visszaérkezvén a Polgármesteri Hivatal udvarán a Nagymajorral kapcsolatos kérdésekre helyesen válaszolókat Mobilitás heti ajándékokkal jutalmaztuk. Miután kifújták magukat, kezdetét vette a Streetball, a hét első felében az időjárás kevésbé tette lehetővé, viszont a hétvége minden napján pattogott a kosárlabda.



2013. szeptember 21.: Kétsopronyi és Kardosi fiatalok látogattok Kondorosra, hogy összemérjék rátermettségüket a helyi fiatalokkal. A kvízek, és ügyességi vetélkedők utáni finom szendvicsebéd kis felüdülés volt a versengés szünetében. Miután az utolsó sütemény is elfogyott, indultak a Polgármesteri Hivatal előtti térre, egy mindent eldöntő kosármeccset játszani. A „vesztésre” álló csapat nyert, így döntetlenre zárult a játék. A díjkiosztó utána körbejártuk Kondoros szebbnél szebb köztereit, majd szavazás útján arra a döntésre jutottunk, hogy jó lenne egy számháborúval zárni a napot. A számháború végén összecsomagolta mindenki a felszerelését, és indultak haza a kis delegációk. Utólagosan jelezték, épségben hazaértek.

sport kondoroson




2013. szeptember 22.:
Autómentes Nap; Vasárnap délután 2től lezárattuk a Kondorosi Polgárőr Egyesület segítségével a Hősök útja Posta és Csárda közti szakaszát a színpad melletti programok zavartalansága érdekében. Az Autómentes Napon lovaskocsis városnézés, és streetball várta az érdeklődőket a színpadi programok mellett. Az extrém sportok szerelmesei ámultak az inline és triál bemutatókon, majd egy elektroboggie-t láthattunk egy felsős fiú előadásában. A mozgalmas produkciók után Varga Ádám, egy fiatal tehetség szórakoztatta a nagyérdeműt –Darius Rucker-Wagon wheels (vonatkerekek) c. dalával zárta a Mobilitási Hetet.


Kondoros Önkormányzata