Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Még jobb körülmények a gondozáshoz

Még jobb körülmények a gondozáshoz
Kondoroson két épület is megújult a kistérségi pályázatnak köszönhetően.

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Szociális és Gyermekjóléti Intézményei megújultak egy pályázatnak köszönhetően. A DAOP-4.1.3/D-2f-2009-0015 azonosítószámú pályázat keretében a szarvasi kistérség 5 településén és a Társulás Szociális és Gyermekjóléti Intézményének 9 telephelyén valósult meg fejlesztés, köztük Kondoroson is.
A Hősök útján található Idősesek Napközi Otthonában az évek során már több felújítás is történt, a jelen pályázatban a korábban kimaradt fejlesztések valósultak meg. Az átlagos szintű ellátást igénylők szabadidejük közös eltöltésére biliárdasztalt szereztek be a projektből és a kert és a kerti bútorok, szaletli, bográcsozó hely teret biztosít a szabadtéri szórakozásnak időtöltésnek. A park gondozása közös feladat a gondozókkal, mely által érvényesül a környezeti nevelés és a természetvédelem. Az épület energiatakarékossá tétele a nyílászárók hőszigetelése valamint az energiatakarékos világítás, kapcsolók és konnektorok cseréje által valósult meg. A gondozók beköltözhettek egy infrastrukturálisan korszerű bebútorozott irodába.
Ennek a pályázatnak köszönhetően a kondorosi Családsegítői és Gyermekjóléti Szolgálat is megfelelő helyre került, korábban ugyanis a Rendőrséggel osztozott az irodán. Kondoros Nagyközség Önkormányzata azonban felajánlotta Endrődi utcai épületét, melyben családgondozói iroda, játszószoba és kapcsolatügyeleti szoba kialakítására került sor, az épület helyszínt fog biztosítani konferenciáknak is.
Az épületben egy raktárt is kialakítottak, hogy az adományokat megfelelő helyen tárolhassák. A teljes felújítás során nyílászárók cseréje és a fűtéskorszerűsítés valamint energiatakarékos világítás beszerelése biztosítja a környezeti fenntarthatóságot.
A két kondorosi helyszínen az udvar rendbetételese maradt el, így kerti bútorok beszerzésével, bográcsozó hely kialakításával biztosítanak majd megfelelő szabadidős programot az ide érkezőknek.
A 9 telephelyen történt fejlesztésre összesen 99.861.872 Ft-t nyert a kistérség, ebből kondorosi telephelyekre 22.909.780 Ft jutott. Ezen felül az Önkormányzat 3.115.829 Ft önerőt biztosított.
A kivitelezést a helyi Épcenter Kft. végezte.
Dankó Béla, Kondoros polgármester az átadó ünnepségen kifejtette, hogy nagy öröm az a településnek, hogy ilyen szép, előírásoknak megfelelő helyet és kiemelkedő szakmai segítséget nyújthatnak az időseknek, rászorulóknak, családoknak és gyermekeknek.

Megújult az Idősek Napközi Otthona.

A kondorosi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az Endrődi utcába költözött át.

Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata