Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Lezárult a szeméttelepek rekultiválása

Lezárult a szeméttelepek rekultiválása

Békés megye 9 települése fogott össze annak érdekében, hogy a régi hulladéklerakóik természeti környezetét eredeti állapotukba visszaállítsák.

Dankó Béla, a 9 település által létrehozott Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Rekultivációs Önkormányzati Társulás elnöke köszöntötte a Települési szeméttelep rekultivációs program a Körös-szögben program résztvevőit.



A CsabaTV összeállítása a szeméttelepek rekultiválásáról

Dankó Béla kihangsúlyozta, hogy a korábban szakmai döntés nélkül elhelyezett szemétlerakók komoly környezeti károkat okoztak, így minden település vezetőjének elsőleges célja volt, hogy ezeket megszüntesse és a lakosok számára  megfelelő életminőséget biztosítsanak. Az elnök elmondta, hogy a projekt megvalósítása nem terhelte az önkormányzatok költségvetését, hiszen a támogatás mértéke 100%-os volt.

Több mint 110 ezer ember lakókörnyezetét tettük rendbe - mondta el Dankó Béla- a 9 település összefogásának köszönhetően.

Dankó Béla

Dankó Béla, a 9 település által létrehozott Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Rekultivációs Önkormányzati Társulás elnöke köszöntötte a résztvevőket

 


László Tibor Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezeti Fejlesztéspolitikai Főosztály főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy 2013 januárjától változott a hulladékról szóló  törvény, így előtérbe került a megelőzés és  a hasznosítás.

A szeméttelepek rekultiválása   1.403.444.757 Ft-ból valósult meg, mely által a projekt által érintett 9 hulladékrakón összesen 281.372 m2 szennyezett területet tisztítottak meg. Az évek során ezekben a hulladéklerakókban összesen 772.558 tonna összegyűlt szemetet tüntettek el.


Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)

MCOnet