Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Kondoros várossá válását ünneplik

Kondoros várossá válását ünneplik

Dankó Béla, Kondoros polgármesterének tájékoztatása szerint 2013. július 15-i dátummal Áder János Köztársasági Elnök Úr városi címet adományozott Kondorosnak.

Dankó Béla, Kondoros polgármestere.


"Kondoros Önkormányzata egy részletes, szakmai pályázattal kezdeményezte a városi cím elnyerését. Kezdeményezésünket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által felállított szakmai bizottság bírálta el. A pozitív bírálatot követően dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter támogató nyilatkozatot küldött Áder János köztársasági elnöknek, akinek döntése értelmében Kondoros immár városi rangot birtokolhat.

Büszkék vagyunk a település fejlesztésében eddig elvégzett munkára és az elért eredményekre, mely a városi ranggal elismerést nyert. A városi cím nem jelent plusz terhet sem a lakosság, sem az önkormányzat számára, ezzel ellentétben pozitív változást hoz magával, hiszen településünk az önkormányzati feladatok ellátására több normatív támogatást kap, így könnyebb gazdálkodást tesz lehetővé. Új pályázati lehetőségek nyílnak meg előttünk a jövőben, amelyek még nagyobb lendületet adnak Kondoros fejlődésének.

A városi cím elnyerése tehát lehetőség  ám ugyanekkor komoly elismerés is településünk minden lakójának. Elismerése mindannak a munkának, áldozatvállalásnak, mely által az elmúlt évek során Kondoros a megye stabilan működő települései közé emelkedett. Köszönet illeti ezért intézményeinket és egyúttal minden kondorosi polgárt, hiszen ehhez a sikerhez mindannyiukra szükség volt.

Közös sikerünket együtt ünnepeljük meg 2013. augusztus 18-án 9.15 órától az Evangélikus Templomban." - monsta Dankó Béla, Kondoros polgármestere.

-tk-