Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Kondoros - Sítáborban a Petőfi István Általános Iskola tanulói


A kondorosi általános iskola szervezésében első alkalommal került megrendezésre a romániai BUCIN-tetőn az a sítábor, melyen az általános iskola tanulói, tanárai és hozzátartozó szülők vettek részt.

A 62 fős társaság teljes megelégedésével ért véget a program.



Sítábor Romániában


Kondoros online - Sítábor


Remek időt fogtunk ki. A korábi hetekben, napokban az a rémhír járta, hogy nincs hó a környéken. Néhány kulcsfontosságú szót megtanulva, naponta többször "lógtam a szeren", akarom mondani a neten, s tájékozódtam a külhoni időjárásviszonyokról.

Végül a legjobb körülmények között sportolhattunk: érkezésünk reggelén 30 cm friss hó esett, s ragyogó napsütésben, mínusz 2 és 18 fok között élvezhettük a hegyvidéki klímát egész héten.

Sítábor


Kondoros online - Sítábor Romániában




Még mackóval is találkoztunk. Akarom mondani: mackós alkatú apukákkal, akik nem kicsit bevállalva csatoltak először lécet a talpuk alá. Minden elismerésem az övéké!

Nem azt mondom, hogy megtanultak, de ráéreztek valamire.

Az oktatók előtt le a kalappal. Lelkiismeretesen foglalkoztak a 40 újonccal, akiknek az utolsó napon szlalom-versenyt rendeztek, majd egy esti buli keretében értékelték a teljesítményeket. A legkisebb, 3 és fél éves; és a "legügyesebb" (100 kg fölötti) apuka különjutalomban részesültek.

Kondoros - sítábor


Kondoros - online Sítábor Romániában


Az egész hét remek hangulatban telt (olyan apróbb kellemetlenséget figyelmen kívül hagyva, hogy a csoportvezető a 0. napon bordáját törte egy szépívű esés során).

De ez még nagyon az elején volt, s a mondásból is tudjuk: Ha a vége jó, minden jó!

Ez most is bebizonyosodott!



Vári Ferenc