Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Kondoros is csatlakozott a KETOSZ mintaprojektjéhez

Kondoros is csatlakozott a KETOSZ mintaprojektjéhez
A kerékpárutak és az azokhoz tartozó jelzések megóvása, a biztonságos közlekedés feltételeinek fenntartása érdekében mintaprojekt indult Békés megyében, melyet a rendőrség is támogat. A Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetségének alapvető célkitűzése, hogy a gyors és biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek biztosításához segítséget nyújtson.

A mintaprojekthez csatlakozott Kondoros is, a rendezvényen jelen volt Dankó Béla Kondoros polgármestere, aki nemcsak mint polgármester, hanem mint a megye útügyi biztosa is támogatja az ötletet.

Magyarországon hazai forrásokból és az Európai Unió támogatásával 1990 óta több mint 3000 km kerékpárút épült – hangzott el a szervezet 2014. január 31-én Békésen megtartott rendezvényén.

 Dankó Béla

A rendezvényen jelen volt Dankó Béla Kondoros polgármestere is


Ezek az utak és a hozzájuk tartozó jelzések azonban karbantartás hiányában rongálódhatnak, tönkre mehetnek. A rossz állapotú kerékpárutak pedig nem szolgálják sem a biztonságos közlekedést, sem pedig a kerékpározás népszerűsítését. A Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége, melynek elnöke Izsó Gábor, Békés város polgármestere, éppen ezért egy programot indít, melynek keretében önkéntes útőrök segítségével folyamatosan ellenőrzik a létesítmények állapotát. Elvégzik a kisebb javítási, karbantartási munkálatokat és szükség esetén a szakhatóságok, intézmények közreműködését, intézkedését kérik. A szövetség által szervezett találkozón az útépítés, fenntartás, üzemeltetés és a közlekedésbiztonság kérdésében érintett szervezetek képviselői együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá.

Kondoros Önkormányzata/MCOnet


Fotó: gapixfoto@gmail.com