Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Kondoros adósságának 70%-át átvállalja a Kormány

Kondoros adósságának 70%-át átvállalja a Kormány
Kondoros Nagyközség Önkormányzata képviseletében Dankó Béla polgármester 2013. február 28-án a Békés Megyei Kormányhivatalban írta alá a megállapodást a Belügyminisztérium képviselőinek jelenlétében. Ezen megállapodás szerint Kondoros adósságának 70%-át vállalja át a Kormány, azaz 211.408.684 Ft-t.
Orbán Viktor még 2012 októberében jelentette be az országos adósságállomány-átvállalást.Az önkormányzatok adósságrendezése keretében 600 milliárd forintnyi adósság átvállalását hagyta jóvá a kormány 2013. februárjában. A miniszterelnök emlékeztetett, hogy az ötezernél kisebb lélekszámú települések konszolidációját már befejezték, most az ötezer lelkesnél nagyobbakét kellett rendezni.

A 2013. január 10-i képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy Kondoros Nagyközség  Önkormányzata az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő átvállalását igénybe kívánja venni.

Dankó Béla polgármester

Kondoros Nagyközség Önkormányzata képviseletében Dankó Béla polgármester 2013. február 28-án a Békés Megyei Kormányhivatalban írta alá a megállapodást


Kondoros Nagyközség Önkormányzata 2013. január 28-án egyeztetett a Belügyminisztérium munkatársaival azokról a körülményekről, amelyek speciálisan a település adósságállományára jellemzőek.

2013. február 28-án pedig Dankó Béla polgármester alá ís írta az adósságrendezésről szóló megállapodást a Békés Megyei Kormányhivatalban.


Képek: Békés Megyei Kormányhivatal


-kt-