Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Kondoros a Csabai Kolbászfesztiválon

Kondoros  a Csabai Kolbászfesztiválon
2011-ben Kondoros volt a Kolbászfesztivál megyei díszvendége.

A Kolbászfesztivál szervezőinek felkérésére az idei évben október 28. és 31. között megrendezésre kerülő Kolbászfesztiválon Kondoros kiállítással és fellépésekkel mutatkozott be a fesztivál vendégei előtt.
A település saját standdal várta vendégeit, ahol a Kondorosi Csárda várt mindenkit finom ételekkel, emellett bemutatásra kerültek a Kondorikumok is, a helyi termelők termékeit, tárgyait is megtekinthették a fesztiválozók. Kondoros bemutatta az igazán betyáros hangulatot is, népi játékokkal, csikós bemutatókkal, citerazenével és disznóvágással csalogatta vendégeit a település. A község több civil szervezete is bemutatkozott a négy nap alatt, fellépett többek között a Kondorosi Citerazenekar, a Rózsa Pávakör, a Mini Tini Aerobik Csoport, Tímár Lívia és a Labzom, Kovács Gábor pedig csikós bemutatót tartott. A fellépők mellett helyi kézművesek is bemutathatták mesterségüket.
A kondorosi fellépőkre a testvértelepülések is kíváncsiak voltak, így Kondorosra és a fesztiválra látogattak a németországi Hanhofenből és a szlovákiai Nagysallóról érkezett vendégek is.

 

Kondorosra látogattak a hanhofeni vendégek is.

Kondoros volt  a Csabai Kolbászfesztivál díszvendége

A szervezők

A kondorosi gyúrócsapat különdíjat szerzett a szombati versenyen.

Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)