Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Kiemelkedő kondorosi kick-bokszosok

Kiemelkedő kondorosi kick-bokszosok
Kondorosi siker a Világkupán.
A kondorosi kick-boksz versenyzőkre méltán lehet büszke Kondoros. A sportolók Szigetszentmiklóson versenyeztek, mely a szlovákiai utánpótlás világbajnokságba való bejutás fontos lépése volt. Kondorosról 3 versenyző indult light-contact szabályrendszerben, Varga György negyedik helyezett lett. Rácz Martin sajnos az első körben búcsúzott a további küzdelmektől. Cadet 1. +47kg-ban Szász Kristóf ezen a napon sem talált legyőzőre. Magabiztosan verte végig a mezőnyt és állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Szász Kristóf válogatottá válásához a május 17-20-án Szegeden megrendezésre kerülő Világkupán elért eredménye is hozzájárult, hisz ott ismét első helyezést ért el serdülő kategóriában. A Világkupán szintén versenyző Szász Szilárd 3. helyezést ért el gyerekkategóriában. A kondorosi sportolók világkupára való eljutását és felkészülését Kondoros Nagyközség Önkormányzata támogatta.
Szász Kristóf idén eddig veretlen és magasan vezeti az országos ranglistát, ami azt jelenti, hogy nagy esélye van az utánpótlás világbajnokságra kijutni és válogatottként hazánkat képviselni súlycsoportjában. Szász Szilárd a júniusi országos bajnokság II. fordulóján még küzdhet, hogy kategóriájában ő is bejusson a világbajnokságra.

Szász Kristóf, Rácz Martin, Varga György, Szász Szilárd (Balról jobbra)

Szász Kristóf, Rácz Martin, Varga György, Szász Szilárd (Balról jobbra)

 

 

Forrás: Litauszki László