Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Ismét szépült a Többsincs Óvoda és Bölcsőde

Ismét szépült a Többsincs Óvoda és Bölcsőde
2012. június 28-án került átadásra a kondorosi Többsincs Óvoda Hősök úti épülete, melynek teljes felújítása idén márciusban kezdődött meg.

2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit a kondorosi nevelő intézmény új bölcsőde-épülete, mely immáron modern és minden kívánalmat kielégítő eszközökkel, játékokkal és csoportszobákkal várta a bölcsődés korú gyermekeket.
A bölcsőde-épület átadását követően 2012 júniusában egy felújított és kibővített épület előtt állhattak a meghívott vendégek.
Ahogy Dankó Béla, Kondoros polgármestere elmondta, az Önkormányzat 2011-ben nyújtotta be a Belügyminisztériumhoz pályázatát, melynek segítségével az igen szükséges felújítás megtörténhetett.
A pályázati forrás mellett (közel 19,5 millió Ft) az Önkormányzat is komoly forrást biztosított (közel 20 millió Ft) arra, hogy az épület felújítása teljes körű legyen, így a teljes beruházás közel 39,5 millió Ft-ból valósult meg.
A felújítás kivitelezését és műszaki ellenőrzését egyaránt kondorosi vállalkozók végezték, így a beruházás a kondorosi lakosok munkahelyének megőrzését is elősegítette.
A munkák során az épület tetőszerkezete teljes egészében átépítésre került. Az épületet emellett bővítették is, így most már elegendő hellyel rendelkeznek a mosdóhelységben, emellett az egyik nagyobb és világosabb lett. A terasz megépítésével nagyobb teret biztosítanak a gyermekek életviteléhez.
A nyílászárók cseréjével, hőszigeteléssel valamint az új gázkazán beépítésével költségtakarékos működés érhető el a jövőben.
Dankó Béla polgármester kifejezte örömét, hogy a kondorosi és kardosi gyermekeket befogadó nevelő-oktató intézmény folyamatosan fejlődik és így megfelelő környezetet biztosít a felnövekvő generációnak, kifejtette emellett, hogy természetesen a tervek között szerepel az óvoda másik épületének felújítása is, így folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket.
Az átadó ünnepséget követően Kondoros Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a felújított óvoda-épületben tartotta soron következő ülését, melyen többek között elfogadták a Többsincs Óvoda és Bölcsőde tevékenységéről szóló beszámolót.

Dankó Béla polgármester, Máté Istvánné óvoda vezetője, Brlás János Kardos polgármestere a Többsincs Óvoda felújított épületének átadásán (jobbról balra)

Tágasabb és felújított vizesblokk várja az ovisokat

A csoportszobákat már be is rendezték a gyermekek fogadására.

Kondoros Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a felújított óvoda-épületben tartotta tetsületi ülését.

Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)