Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Húsvéti készülődés az óvodában

Húsvéti készülődés az óvodában
Az ünnepek előtti hetekben a húsvétolásra készülődött a Többsincs Óvoda és Bölcsőde is.
Több tavaszi verset, mondókát rigmust mondogattak a gyerekek és a fiúk több locsolkodó vers közül választottak maguknak. Sokat beszélgettek a húsvéti népszokásokról, locsolkodásról. A húsvéti jelképek is előkerültek - tojás, bárány, nyúl - amit különböző módon festettek, karcoltak. A szülők szívesen hoztak be kifújt tojásokat, amit a gyerekek hímes tojássá varázsoltak.
Tavaszi szünetet megelőzően többféleképen zárták a húsvétra való felkészülést:
A szlovák óvodai csoportok - Mesevár, Mókus, Pillangó - meghívást kaptak a Szlovák Klubba, ahol egy kellemes délelőttöt töltöttek el a gyerekek és felnőttek. Sor került tojásfestésre, éneklésre. A fiúk kölnivel felszerelkezve érkeztek és elmondták a húsvéti locsolóversüket. A Szlovák Klubtagok süteménnyel és üdítővel köszönték meg a gyermekek előadását.
Tarkarét csoportosok állandó kapcsolatban állnak az evangélikus nyugdíjas-otthon idős lakóival, kölcsönös látogatások során üde színt visznek azok életébe. Az ovisok Húsvét előtt is ellátogattak az evangélikus nyugdíjasházba. Ahol az idős nénik és bácsik sok szeretettel fogadták a legkisebbeket. A gyerekek tavaszköszöntő versekkel, dalokkal kedveskedtek. A fiúk is elmondták a locsolóversüket. Minden gyermek jutalma 1 csokinyuszi volt.

Ovisok a Szlovák Klubban

 

Ovisok az idősek otthonában


 

Forrás: Többsincs Óvoda és Bölcsőde (Brlás Brigitta)