Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

,,Ébredés'' a Petőfi István Általános Iskolában

,,Ébredés'' a Petőfi István Általános Iskolában
„Együtt a tehetségekért" rendezvény záró napja
A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának (mint pályáztató) anyagi támogatásának köszönhetően sikeresen zárult pályázati programunk 2012. március 24-én.
Az iskola meghívásának eleget téve 45 szimultánt játszott vitéz Sinka Brigitta sakkmester az őt kihívókkal a Könyvtárban. A sakk népszerűsítéseként vendégjátékosok is érkeztek Csorvásról és Nagyszénásról. A versenyzők között valamennyi korosztály képviseltette magát. Brigitta néni öt órán keresztül, megállás nélkül rótta a köröket.
A tanulók az előzetes felkészülés alapján bemutatták kiállítás keretében, mit lehet készíteni hulladékból, kinek mit jelent az ébredés a költészetben, festészetben, zenében, táncban.
Az ún. „műhely-foglalkozásokon" idegen nyelvi, informatikai feladatokat oldhattak meg a csapatok, különböző kémiai kísérleteket végezhettek a kémia iránt érdeklődők. A szakácsművészet világában a Kertbarát Kör tagjaival közösen tavaszi saláta-féléket készíthettek a tanulók. A nap zárásaként a Mini-tini aerobikosok és az alsós néptánc-csoport szórakoztatták az iskola tanulót és a vendégeket.

Műhelymunka idegen nyelven

 

Salátakóstoló

 

Ébredés a festészetben


 


 

Forrás: Petőfi István Általános Iskola, Felső Tagozat