Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Dankó Béla szerint is fontos a M44-es gyorsforgalmi út építése

Dankó Béla szerint is fontos a M44-es gyorsforgalmi út építése
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint mintegy 3000 kilométernyi magyarországi közútszakasz baleseti kockázatát mérik fel és elemzik az uniós finanszírozású SENSoR (South East Neighbourhood Safe Routes – Biztonságos utak a dél-kelet-európai régióban) projektben.

Dankó Béla


Csillagos besorolással jelzik a magyarországi utak veszélyességi fokozatát, így azt is, mely szakaszokon a legnagyobb a baleseti kockázat. A listára a 44-es főút is felkerült. A 44-esen nagyon sok baleset történik például Békéscsaba és Kondoros között - írja a beol.hu.

A felmérések szerint a 44-es főút több szakasza is felújításra szorulna."A főút fejlesztése természetesen az állapotából és a forgalmi szerepe miatt is folyamatosan napirenden van, de a nagyobb lélegzetvételű munkákat csak külső, európai uniós vagy hazai források bevonásával tudnánk megvalósítani" - mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.kommunikációs osztályvezetője.

Dankó Béla országgyűlési képviselő, megyei útügyi biztos szerint is fontos,hogy elérjék: minél hamarabb megkezdődjön az M44-es gyorsforgalmi út építése. A Kondoros és Tiszakürt közötti szakasz előkészítése megtörtént, a kivitelezés kiírását megelőző kormánydöntésre várnak.

-csa-