Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Civil szalonnasütés Kondoroson

Civil szalonnasütés Kondoroson

Az idei évben is találkoztak Kondoros civil szervezetei egy kellemes szalonnasütés keretén belül. A Szlovák Klub immáron 5. éve szervez ilyen, és ehhez hasonló programokat a település aktív civiljei számára.

Megközelítőleg 70-80 fő vett rész pénteken, képviselve a helyi szlovákságot, a Kertbarát Kört, a Mozgáskorlátozottak Egyesületét, a Pávakört, és több hasonló kaliberű csoportot.

A rendezvényt Krajcsovicz Andrásné, a Szlovák Önkormányzat elnöke nyitotta meg, majd kezdetét vette a szalonnasütés egy helyi étterem kerthelyiségében, ahol kellemes hangulatban, tábortűz körül sütögetve beszélgethettek a vendégek. A szalonnasütést követően a résztvevők az étterem fedett részében fogyaszthatták el a pikáns házi kolbászt és szalonnát zsenge zöldségekkel körítve. Az íncsiklandó falatokat jóféle borokkal és üdítőkkel öblítették le.


civil szalonnasütés

Az idei évben is találkoztak Kondoros civil szervezetei egy kellemes szalonnasütés keretén belül


A vacsora elköltése után fergeteges nóták csendültek fel a Pávakör jóvoltából, egyik tagjuk harmonikaszólókkal színesítette a dalokat. Közben a hölgyek kis sütemény mellett beszélgettek barátnőikkel, az urak pedig büszkén invitálták egymást egy kis kolbász, bor vagy pálinka kóstolására. A szervezők elárulták, hogy idén több hasonló esemény várható, kiemelve a Haluska napokat, amely már nemzetközinek is bátran nevezhető, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

Ismét megmutatkozott, mennyire aktív civil élet jellemzi Kondorost.



Kondoros Nagyközség Önkormányzata/MCOnet