Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Átalakítások a kondorosi óvodában

Átalakítások a kondorosi óvodában
Március 1-től a Többsincs Óvoda és Bölcsőde három csoportja költözött átmenetileg a Hősök úti épületből a Csabai úti oldalra a nyárig tartó felújítási munkálatok miatt.

Kondoros Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Többsincs Óvoda és Bölcsőde Hősök utca felöli épületének felújítására. A teljes felújítás összköltsége közel 37,5 millió Ft, a pályázat nyújtotta támogatás mellett (19,5 millió Ft), Kondoros Nagyközség Önkormányzata közel 18 millió Ft önerőt biztosít, hogy a támogatásban elnyert átalakítások mellett az épület teljes felújításával biztosítsák a gyermekek számára a megfelelő körülményeket. Az Önkormányzat önerejével így nem csak a nyertes pályázat keretein belül megvalósuló tetőszerkezet-cserére, nyílászáró-cserére, szerkezeti rekonstrukcióra, utólagos hőszigetelésre, burkolat cserére, akadálymentesítésre, festésre és mázolásra kerül sor, hanem az épület működéséhez szükséges épületgépészeti, épületvillamossági munkák is megvalósulnak.
A kivitelezés, melyet a helyi Épcenter Kft. végez, várhatóan június elejére befejeződik.
A felújítás idejére két óvodai csoport új helyet kapott az intézményben. A gyerekek minden nehézség nélkül megszokták az új helyet. Kényelmesen berendezkedtek a számukra kijelölt, ideiglenes „lakhelyükön". A szülők is könnyedén elfogadták a költözés tényét. A kezdeti nehézségek - egy-egy elkavarodott ruhadarab - után minden visszatért a rendes kerékvágásba a közösség türelmének, pozitív hozzáállásának és a rugalmas napirendnek köszönhetően.

Elkezdődött a bontás a Többsincs Óvoda Hősök utcai épületén.

A Szivárvány és Mókus csoport a felúíjtás miatt új csoprtszobába költözött.

Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata, Többsincs Óvoda és Bölcsőde