Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Aktív KONDI Alapítvány

Aktív KONDI Alapítvány
A KONDI Kondorosi Ifjúságért Közhasznú Alapítvány célja Kondoros sportjának támogatása,  a minőségi, a versenysport és a tömegsport segítése, az utánpótlás nevelése, anyagi eszközeinek bővítése. Célja még a teljes kondorosi lakosság egészségének javítása, megőrzése, életkornak megfelelően.
Az Alapítvány a 2013-as évet sikeresnek és programokban bővelkedőnek könyvelheti el.

2013. június 29-án rendezték meg a Kondorosi Kick-Boksz Egyesülettel együttműködve a második jótékonysági KONDI-túrát, melyen kondorosi és több vidéki település lakosai is részt vettek nagy létszámban. A befolyt összeget sportolók versenyeztetésére fordították.

2013. év decemberében ismét megrendezték Kondoroson az általános iskolával együttműködve az „Egészség Hét” keretében a 3. „KONDI Sportágválasztó Nap” elnevezésű programunkat.

A KONDI Alapítvány


A gyerekek megismerkedhettek a jógával, a kick-box különböző mozdulatait is megtanulhatták, kipróbálhatták magukat aerobik edzésen, és akiknek még ez sem volt elég azok megmutathatták mit tudnak a kosárpalánk alatt és a floorball pályán.

2013. évben a tömegsport fellendítése, megerősítése és a minél nagyobb tömegek – életkortól függetlenül - megmozgatása érdekében füves futópálya építését pályázta meg az Alapítvány, melyre az MVH-tól jelentős összegű támogatást nyertek. A kivitelezés megkezdődött a Kölcsey tó körül, így terveik szerint 2014 májusában átadják a nagyközönségnek a 600 m hosszú, füves, fákkal és világítással övezetett futópályát.

A  TÁMOP 6.1.2-11/1-es számú pályázaton is sikeresen vett részt a KONDI Alapítvány, amelynek köszönhetően 9 hónapon keresztül változatos programokkal színesítik Kondoros sportéletét.

2013 szeptemberében kerékpártúrát szerveztek, októberben intimtorna tanfolyamot indították. Jelenleg társastánc tanfolyamon vehetnek részt az érdeklődők. A tervek között szerepel aerobik, gerinctorna, baba-mama torna, önvédelem és tenisztanfolyam is. A programokon való részvétel INGYENES és bármikor be lehet kapcsolódni. További információt a www.kondialapitvany.hu-n kaphatnak az érdeklődők.

Az Alapítvány köszöni támogatóinak az adójuk 1 %-ból felajánlott összeget, amelyet igyekeznek céljaiknak megfelelően felhasználni a jövőben!


Kondoros Önkormányzata/MCOnet