Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

56 hőseire emlékeztek Kondoroson

56 hőseire emlékeztek Kondoroson

A kondorosi általános iskola diákjainak műsorával kezdődött a megemlékezés. A Petőfi István Általános Iskola diákjai előadásukkal felidézték az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek bátorságát.

kondoros


A kondorosi általános iskola diákjainak műsorával kezdődött a megemlékezés

A műsort követően Kozsuch Kornél alpolgármester emlékezett a magyar történelem e jelentőségteljes eseményére. Mint beszédében mondta "2012-ben az 1956-os hősök az önfeláldozásra, az akaraterőre és bátorságra tanítanak bennünket.

Szükségünk van emlékükre és tanításukra, hogy ma is harcolhassunk szabadságunkért.

Ma a fejlett országok gazdasági válsága és a korábbi rendszerek szándékoltan hibás döntései hajtanak minket béklyóba.

Ma is harcolnunk kell, hogy megéljük és alakíthassuk jelenünket és jövőnket. És ez az igazi szabadság, amiért harcolnunk kell. Ezt a harcot nem adjuk fel addig, míg azt minden akadályt legyőzve el nem érjük.

Ma, Magyarország már erősebb, képesek vagyunk a pénzügyi és gazdásági problémákat önállóan megoldani, ami azonban nem könnyű.

Kozsuch Kornél alpolgármester

Az ünnepséget követően a kondorosi megemlékezők koszorúkat és mécseseket helyeztek el Laurinyecz András, kondorosi 56-os hős emléktáblája előtt

 


Ma nem meghalnunk kell a szabadságért és az igazságért, hanem élnünk és cselekednünk érte.

A cselekvésre szólít fel hőseink emléke is, hisz ők a mi szabadágunkért harcoltak, melyet nem felejtünk."


Az ünnepséget követően a kondorosi megemlékezők koszorúkat és mécseseket helyeztek el Laurinyecz András, kondorosi 56-os hős emléktáblája előtt.



Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)