Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

5 év jutalma: békéscsabai kirándulás - Kondoros - Általános Iskola

Április 7-én a nyolcadik osztályos németesek sokak által irigyelt személyek voltak: az iskola helyett egy békéscsabai kirándulásra indulhattak akkor, amikor a többség a tanítási órákon szenvedett.
Szívesen emlékezünk vissza rá.
5 év némettanulás után volt arra lehetőségünk, hogy egy jutalomkiránduláson vegyünk részt, együtt. Békéscsabára látogattunk el most egy kicsit másképp.
2008. április 7-én másképp láttuk a megyeszékhelyt.A napot a Cakaj Pékségben kezdtük, innentől a fizikai táplálékunk megvolt - már csak a szellemi hiányzott...Ezután a Belvárosi Iskolába látogattunk, ahol részt vettünk egy német órán a 9.a osztályban . A téma a környezetvédelem volt - mint mindenütt…
Ezt követően a Békés Megyei Hírlap szerkesztőségének munkájába kaptunk betekintést Szabó Zsuzsanna által. Itt többek között azt is megtudhattuk, ki a felelős a kondorosi cikkek megírásáért: Lipták Judit újságírónő. Azt is hallottuk, hogy Nyemcsok László, a falunk szülötte a BMH oszlopos tagja. Szabó Zsuzsanna elmondta, hogyan lehetünk középiskolásként tudósítók.
A következő megállónk az evangélikus nagytemplom volt, ahol egy nagyon kedves gondnok mondta el röviden a templom történetét. Ezután körbe is vezetett bennünket.A bácsi volt olyan rendes, hogy a kistemplom tornyába is felvitt minket. Azon szerencsések közé tartozunk, akik a déli harangszót a harang mellől hallották.

A kirándulás mindenkinek nagy élmény volt. Akkor még nem is gondoltunk arra, hogy a keddi német órán erről németül is be kell számolnunk…

KirándulásKirándulás Békéscsabára


Evangélikus nagytemplomEvangélikus nagytemplom


Kilátás a templombólKilátás a templomtoronyból


Forrás: Ladnyik Mihályné





Szóljon hozzá a fórumon!: 5 év jutalma: békéscsabai kirándulás - Kondoros - Általános Iskola

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

Kondoros Online: kondoros.mconet.biz

Kondoros Online linkajánló: kondoroslink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu