Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

2011-ben is megrendezték a kondorosi Betyár Napokat

2011-ben is megrendezték a kondorosi Betyár Napokat
2011. augusztus 20-21-én ismét a betyárok, csikósok és finom ételek fogadták a Kondorosra érkezőket.

 

 

 

 

 

Az immár 11. alkalommal megrendezésre került Betyár Napok alkalmával ismét számos fogat és csikós vett részt a szombati lovas napon, ahol már hagyományosan a Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület fogathajtó versenyére került sor. Csikós bemutatók és fogathajtások mellett 4 gulyáságyúban készült az „Összekacsintós jótékony babgulyás".
A szombati napon a Betyár Napok történetében először rendezték meg a Női Labdarúgó Tornát, melyen Dévaványa, Sarkad, Gyula Békéscsaba NLSC, Wanted Békéscsaba csapatai játszottak körmérkőzéseket.
A mérkőzéseket a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség szervezte. Az ünnepi megnyitón többek között jelent volt Dankó Béla, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, MLSZ elnökségi tagja, Kiss László, a Női Labdarúgó Válogatott szövetségi kapitánya, az MLSZ női szakosztályának vezetője, Őze Tibor, az MLSZ Grassrotts menedzsere.
Szombaton este A Jó Laci Betyár és a ROCK WELL együttes szórakoztató a nézőközönséget.
Vasárnap a hagyományos betyáros felvonulásé, a pogácsaszaggatásé és a Szent István-napi megemlékezésről szólt. Ezen a napon került sor a polgármesterek fogathajtó versenyére, melyet az idei évben Küsmöd (Erdély) település képviselője, Székely Attila nyert meg.
A vasárnapi rendezvényeken jelen volt Oszter Sándor, Kondoros díszpolgára is, aki ünnepélyes keretek között átadta Dankó Béla polgármesternek a Rózsa Sándor c. filmben használt relikviáit. A polgármester megköszönte az ajándékokat és kijelentette, hogy a tárgyak méltó helyre, a Kondorosi Csárda Múzeumába kerülnek, ahol bárki megtekintheti őket.
Vasárnap este is kellemes hangulatú koncerten vehettek részt a vendégek, hisz a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam zenélt.

Dankó Béla polgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg a XI. Betyár Napokat

I. Női Labdarúgó Torna Kondoroson

Oszter Sándor Kondoros díszpolgára átadta relikviáit Dankó Béla polgármesternek

Forrás: VN