Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

„Betyárcsapás” – túrakörút Kondoroson (II. rész) - Kondoros - Pályázatok

Betyárcsapás - A pályázat célja, hogy Kondoros meglévő és létrehozandó nevezetességeinek bemutatásával az idelátogatóknak fél ill. egynapos programot biztosítsunk. A település földrajzi adottságainak köszönhetően a Gyulára, Békéscsabára, Gyomaendrődre, Szarvasra vagy Gyopárosra érkező fürdővendégek, turisták, kirándulók kiváló kiegészítő lehetősége lehet a vendégszeretetéről, hagyományairól és legendáiról is híres Kondoros egy-egy programja.
A pályázat második elemeként a tervező Kondoros Nagyközség Önkormányzata felkérésére elkészítette a 2085 hrsz. területre építendő „Szabadtéri kiállítóhely és játszótér” építési engedélytervét.

A játszótér és szabadtéri kiállítóhely kialakítása nem csak a szép, természet közeli környezet miatt kedvező, hanem a gyerekek, látogatók biztonsága miatt is, hiszen a telekbelső csak gyalogosan közelíthető meg. A kiállítóhely sétánya a Kondorosi Csárdától indulva a kiállító sétányon keresztül juthatunk el a játszótérig, majd a fejlesztés előtt álló tájházig, a tóparti attrakciókig-nádfedeles kunyhó, bográcsos főzőhely-valamint a meglévő mesterséges tó partján kialakítandó stégig
A régi fürdő és mozi területére tervezett szabadtéri kiállítóhely és játszótér


Kondoros területén jelenleg nem található a hatályos szabályozásnak megfelelő játszótér. A kor színvonalán álló játszótér kialakítása elsősorban a gyermekek életminőségét javítja, mivel a településen élők és a turistaként érkezők is jó minőségű és biztonságos játszótéren játszhatnak.

A szabadtéri kiállítóhely és játszótér létrehozása a település valamennyi gyermekének, felnőttjének, az ide érkező turistáknak kikapcsolódást nyújthat, hiszen a terület a település központjának közvetlen közelében fekszik, könnyen megközelíthető, lépcső, emelkedő nincsen, az új tervezett kiállító sétány akadálymentes kialakítású
A Betyárcsapás–Túrakörút második elemének része a megépítendő játszótér


A település vezetése fontos feladatának tekinti, hogy a gyermekek és szüleik kulturált és biztonságos körülmények között kapcsolódhassanak ki. A játszótéren kívül ugyanezen a telken terveztük az elhelyezését egy szabadtéri kiállítótérnek, ami a Kondorosi Csárdát és a 2096 hrsz. telken álló Tájházat összekötő út mentén létesül.

A szabadtéri kiállítóhely a tervezett, csárdát és tájházat összekötő út mentén lesz kialakítva, ezzel a kiállítás összeköti a mára jelentős hírű csárdát a fejlesztések előtt álló tájházzal, ezzel folyamatos élmény biztosítható a vendégeknek
Rózsa Sándor kunyhója a nádasban I.


A szabadtéri kiállítótéren az évenként megrendezett nemzetközi fafaragó tábor résztvevői által készített kiemelkedő művek kiállítását tervezzük még. A közeli tó partján egy a Sárrét népi formavilágát idéző nádfedeles kunyhó, a 2084 hrsz. telken található mesterséges tó melletti stég és egy bográcsos főzőhely építését tervezzük.

A mesterséges tó partján lesz megvalósítva a nádfedelű kunyhó, melyben kisebb néprajzi, népművészeti kiállítások megrendezése és a szabadtéri bográcsos főzőhely eszközeinek tárolása történhet. A telepítés lehetővé teszi az egykor mocsaras Sárrétre jellemző környezet kialakítását, egyben turisztikai látványosság kialakítását
Rózsa Sándor kunyhója a nádasban II.


A tervezés és megvalósítás során fokozott figyelmet fordítunk az akadálymentesség követelményeinek betartására, valamint a készségfejlesztés lehetőségeinek biztosítására.


Forrás: Paluska Zoltán alpolgármester

Szóljon hozzá a fórumon!: „Betyárcsapás” – túrakörút Kondoroson (II. rész) - Kondoros - Pályázatok

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

Kondoros Online: kondoros.mconet.biz

Kondoros Online linkajánló: kondoroslink.mconet.biz


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu