Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Megnyugtató helyzetben a gyomaendrődi háziorvosi ellátás

A Képviselő-testület 2013. június végi testületi ülésén három napirendi pont is foglalkozott a körzeti orvosi ellátással.

Az egyik napirendi pont szerint Dr. Macsári Judit háziorvos - aki eddig helyettesítéssel látta el az 1. sz. körzet háziorvosi teendőit- 2013.október 1-től önálló vállalkozó háziorvosként gyógyítja tovább betegit.
Dr. Varga Edit Brigitta háziorvossal már korábban előszerződést kötött az Önkormányzat a 8. sz. körzet háziorvosi feladatainak ellátására, most ennek módosítására került sor annak érdekében, hogy a doktornő is tovább végezhesse gyógyító tevékenységét körzetében.
A 2. sz. háziorvosi körzetben is változás van, hiszen nyugdíjazás miatt a Városi Egészségügyi Intézmény átveszi működtetésre. Folyamatban van az átadás-átvétel, a feladatellátás tárgyi eszközeinek biztosításához az Önkormányzat támogatást nyújt.
A 6. sz. körzetben már korábban szerződéskötésre került sor az onnan nyugdíjba távozott háziorvos pótlására, itt Dr. Petrikó Attila háziorvossal kötött szerződést az Önkormányzat.

Megkérdeztük Várfi András polgármester urat, hogyan sikerült három fiatal orvost Gyomaendrődre hozni? Várhatók-e további változások a háziorvosi körzetekben?

- Gyomaendrőd vonzó kisváros, kiváló természet- és gazdaságföldrajzi adottságokkal, tehát érdemes itt élni.
A Városi Egészségügyi Intézményt vezető főorvos asszony - Dr. Torma Éva- igyekszik megtalálni azokat a fiatal orvosokat, akik háziorvosként kívánnak dolgozni Gyomaendrődön. Ehhez a város is megfelelő körülményeket tud biztosítani: támogatjuk, hogy rövid idő elteltével vállalkozó háziorvosként dolgozhassanak tovább, szükség esetén lakást is adunk.
A városban vannak még idős, nyugdíjas korú háziorvosok, tehát továbbra is keressük azokat a fiatal orvosokat, akikkel betölthetjük majd a helyüket. - mondta el Várfi András polgármester.

 

Várfi András polgármester

Várfi András Gyomaendrőd polgármestere