Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Vezető hírek

Európa tetején Tótka Sándor és Gellai Tamás

A gyomaendrődiek különös, felfokozott izgalommal, figyelemmel követték a Portugáliában lezajlott Ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa Bajnokságot. Tótka Sándorért több számban, a Tótka/Gellai párosért párosban izgulhattak.

Ifjúsági olimpiai- és világbajnok, vasárnaptól pedig már Európa-bajnok is Tótka Sándor, miután a Portugáliában rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu kontinensviadalon is felállhatott a dobogó tetejére, háromszor is. A gyomaendrődi kajakos 500 és 200 m egyesben, valamint 200 m párosban nyert aranyérmet, utóbbiban klubtársával, Gellai Tamással ült egy hajóban.

Három döntőben is érdekelt volt vasárnap a Körös Kajak SE egész héten betegséggel küzdő versenyzője a portugáliai Eb-n. Délelőtt 500 m egyesben ült hajóba és szinte magától értetődő természetességgel szerezte meg az aranyérmet.

Délután először a 200 m egyes következett, ahol Tótka Sándor ismét bebizonyította, nincs nála jobb sprinter a kontinensen, majd 200 m párosban Gellai Tamással ült egy hajóba, Kovács Gábor két tehetséges versenyzőjének csak a hátát figyelhette a mezőny, így az ifjúsági olimpiai bajnok begyűjtötte harmadik, míg csapattársa az első Európa-bajnoki aranyérmét.

Tótka Sándor a versenyt követően elmondta, számára nem volt újdonság, hogy három számban is indulnia kellett, hiszen a tavalyi világbajnokságon is ugyanezeken a távokon nevezett.

- A délelőtti 500 m nagyon "fájt", az utolsó 200 hihetetlenül kemény volt, ez volt a legnehezebb a betegségem miatt. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, mindegyik szám ugyanolyan fontos volt számomra, nem volt különbség köztük - fűzte hozzá.

A nemzetközi mezőnybe most berobbanó Gellai Tamás a hír6.hu-nak azt mondta, hogy még csak másfél-két hónapja ülnek egy hajóban Tótka Sándorral, ennek ellenére úgy érzi, már most nagyon együtt vannak.

- Párosban erősebbnek érzem magam, mint egyesben és a szövetségi kapitány is azt mondja, hogy nagyon jó az egységünk, jól tolom a hajót. Nagyon örülök az eredménynek, nem vártam, mégis összejött - nyilatkozta boldogan a friss Eb-aranyérmes.

Kovács Gábor, a Körös Kajak SE vezetőedzője: titokban 3 aranyat vártam, de Sanyi betegsége miatt kételkedtem benne, hogy egyáltalán végig tudja-e csinálni az egész hetet. Sanyi győzelmei után úgy gondoltam, hogy a páros csak hab lehet a tortán, ezért most nagyon boldog vagyok, a fiúk nagyon jól teljesítettek.

 

 

Tótka Sándor K1 200m Ifjúsági Európa Bajnok

 

 

Tótka Sándor K1 200m Ifjúsági Európa Bajnok

 

Tótka Sándor K1 500m Ifjúsági Európa Bajnok

Tótka Sándor K1 500m Ifjúsági Európa Bajnok

 

Tótka Sándor/Gellai Tamás K2 200m Ifjúsági Európa Bajnok

Tótka Sándor és Gellai Tamás K2 200m Ifjúsági Európa Bajnok

 

Forrás: Hír6.hu - HGYVK

Képek forrása:  Canoe Sprint Portugal

 

Figyelmükbe ajánljuk: Kajak-kenu Sport cikkét