Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Világ- és országszerte ismert népzenészek Gyomaendrődön

„Együtt a Kárpát-medencében” VII. Suttyomba Népzenei Fesztivál ez évben május 1-én és 2-án tartják meg. Május 2-án a rendezvény a helyi sajt- és a túrófesztivál kísérő eseménye lesz. A zenekarok Gyomaendrődön kívül fellépnek még május 1-én Mezőtúron, május 2-án pedig Szarvason is. Ez a forgószínpad-szerű rendezés teszi kuriózummá a fesztivált.

Az eseményre a szervezők várják a már világot bejárt, a hagyományokat híven őrző, sőt a kutatók számára ma is adatközlőnek számító erdélyi Szászcsávási Bandát. Mellettük olyan együttesek vesznek még részt, mint például a Pravo Zenekar, amely a „Megy a gőzös” című filmből vált ismertté, vagy a Balkán Táncegyüttes, a MATOCSÁV Zenekar, róluk nem túlozás azt állítani, hogy az ország három legjobb fúvósa játszik náluk. Természetesen meg kell említeni a helyi Körösmenti Táncegyüttest is, ők színvonalas műsorral készülnek az esti néptánc gálára. Az este a Beshodrom Zenekar ad koncertet. A fesztivál házigazdája: a gyomaendrődi Suttyomba Zenekar előadásában igazi örömzenét hallhatunk május 2-án, hiszen koncertjükhöz meghívták Békés megye népzenészeinek színe-javát. A Suttyomba együttest igyekszik megőrizni az Alföld népzenei örökségét. A zenekar 1993-ban alakult népzenét kedvelő helyi fiatalok összefogásával. A zenekar nevét a régióban szinte mindenki ismeri, sőt elmondható, hogy mára országosan, sőt külföldön is sokak számára ismerősen cseng a nevük. A zenekar tagjai: Szujó Zsolt – hegedű, Schäfer Szilveszter – hegedű, Bohák Endre – brácsa, Laurik László - nagybőgő, Szabó Dániel – cimbalom, Makó Péter – fúvós. A zenekar vezetője: Szujó Zsolt.

 

suttyomba_nagy_865_20080414102117_242.JPG

 

Gyomaendrőd Online – A fesztivált szervező Suttyomba zenekar.

Fórum - Világ- és országszerte ismert népzenészek Gyomaendrődön

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu