Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Veszélyes anyagokat szállító kamion borult fel Gyomaendrőd alatt

Július 24-én a kora délelőtti órákban egy Mezőtúr felől érkező veszélyes anyagokat szállító kamion hátulról belehajtott a közútkezelő munkásokat szállító már álló helyzetben lévő kisbuszának, pontosabban a kisbusz utánfutójával ütközött, majd ennek következtében az út jobb oldalában lévő hat-hét méter mély árokban kötött ki kerekekkel fölfele. Az ütközés következtében a kisbusz vezetője és a mögötte ülő utas megsérült, őket kórházba szállították.

 

veszelyes07240019_resize_917_20080724171813_547.JPG

A fölborult kamion kerekellel az égnek

Gáti Zoltán, a megyei katasztrófavédelmi igazgató a helyszínen elmondta, a kamion többek között mosófolyadéknak használt tűz- és robbanásveszélyes alkoholszármazékot, valamint butil-glikolt, amely belélegezve irritálja a légutakat, illetve zsákokban egy szilárd állapotú lúgkészítményt szállított, a többi anyag a szállítócég dokumentumain csupán fantázianévvel szerepel, de már iderendelték a szállító cég szakembereit, hogy azonosítsák az anyagokat.         

Darabonként veszik ki a kamionból a zsákokat, ládákat és egyéb tárolóeszközöket. Ha a szilárd lúgkészítmény vízzel érintkezik, gázok keletkezhetnek és a robbanásveszély miatt zárt vegyvédelmi ruhában, légző készülékkel dolgoznak a kollégák. Ebben a teljesen zárt ruhában igen nehéz mozogni, ezért a tűzoltók fél óránként válják egymást.

Gáti Zoltán szólt arról is, a segélyhívást 9 óra 14 perckor kapták, első egységük fél tízkor érkezett a helyszínre, a tűzoltók Szarvasról és Gyomaendrődől két, Mezőtúrról egy egységgel siettek a beavatkozáshoz. Megérkezett a szolnoki műszaki mentőbázis speciális felszerelésekkel ellátott a vegyi konténere is. A szegedi vegyi felderítő csoport is a helyszínen tartózkodik, ők képesek gyors mérésekre, például gázok összetevőit, szélerősséget. A csatornában víz található, mivel a lúgos anyag a vízbe kerülhet, ezért homokkal zárják el a víz útját.

A délutáni órákban még tartottak a mentési munkák.

 

veszelyesszalitmany_resize_443_20080724171813_483.JPG

 A kamionból kipakolt anyagok egy része

 

Fórum  ->>     Veszélyes anyagokat szállító kamion borult fel Gyomaendrőd alatt

 

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

 

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

 

Gyomaendrőd  linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz

 

 

A hír támogatója:

 

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu