Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Választási Közlemény

Választási Közlemény

A Gyomaendrődi Választási Iroda tájékoztatja az időközi önkormányzati választásban érintett 6. egyéni választókerület választópolgárait, a leendő jelölő szervezeteket és független jelölteket, hogy a Posta 2012. április 2-án kezdi meg a választási értesítők kézbesítését.

A jelölő szervezetek és független jelöltként indulni szándékozók ekkortól kezdhetik meg a törvényeknek megfelelő feltételekkel az ajánló szelvények gyűjtését.

A HVI tájékoztatja a jelölő szervezeteket és független jelöltként indulni szándékozókat, hogy a egyéni választókerületi képviselőjelöltté válásának az egyik fontos törvényi feltétele, hogy a jelölt aspiránst - a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 9. § (1) bekezdése értelmében - az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlja.

A 6. választókerület választóinak száma a névjegyzék készítésének időpontjában 1595 fő volt. Ennek figyelembevételével a jelöltté váláshoz legalább 16 érvényes jelölés szükséges. Javasolják a jelölő szervezeteknek és független jelöltként indulni szándékozóknak, hogy a HVB-hez a szükséges mennyiség minimum másfélszeresét nyújtsák be.

Értesítik a választópolgárokat, hogy a névjegyzékbe 2012. április 3. és 7-e között tekinthetnek be. A betekintés érdekében keressék a HVI munkatársát, Jakucs Máriát a 66-386-122/127-es telefonszámon vagy személyesen a Városháza Titkárságán.

A jelölő szervezetek és független jelöltként indulni szándékozók további információkat és letölthető nyomtatványokat az aktuális választási oldalon találnak. A választással kapcsolatos fontos jogszabályokat a következő linkeken érik el.

 

Forrás: Gyomaendrőd Város  Honlapja - HGYVK