Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Új környezetbe kerülhetnek a fogyatékkal élők

A gyomaendrődi Térségi Gondozási Központ újabb létesítménnyel gazdagodhat. A fogyatékkal élők vehetik igénybe, remélhetőleg még az idén a felújított épületet a Magtárlaposi utcában. A beruházás összköltsége 52 millió Ft, amiből 5 millió a saját erő, a fennmaradó részt pályázati összegből egészítik ki.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata a DAOP- 4.1.3/A program keretei között infrastrukturális fejlesztést valósíthat meg a fogyatékkal élők nappali ellátása színvonalának emelése érdekében. Az építési beruházás mellett a szakszerű ellátáshoz elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzésére is sor kerül. A felújítást a Gyomaszolg Kft. végzi el. A Rózsakert Esély Klubban a kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírására is sor került.

Az eseményen részt vett Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, országgyűlési képviselő is, aki elmondta: már egy évtizede kíséri figyelemmel a gondozási központ munkáját. A dolgozók és a rászorultak is megérdemlik a kitüntetett figyelmet. Jó helyre került a pályázati pénz. 

Forrás: Gyomaendrőd Online - www.gyomaendrod.bekesmegye.com

gyomaei00008_52_20090728160956_245.jpg

 

A szerződés megköttetett Egeresi András(Gyomaszolg Kft.) és Várfi András, polgármester (Gyomaendrőd Város Önkormányzata) között