Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Turizmusfejlesztéssel és környezetvédelemmel a gazdasági válság ellen

Turizmusfejlesztéssel és környezetvédelemmel a gazdasági válság ellen

Április 16-án és 17-én az önkormányzat a Gyomaendrődi Üdülési Szövetség Turisztikai Egyesülettel és a Szó-Beszéd Szerkesztőségével két napos rendhagyó sajtótájékoztatót tart a turisztikai főidény kezdete előtt.

sajttaj_varfi_ez01011382_resize_70_20090416182926_679.jpg

Várfi András polgármester köszöntötte az újságírókat a városházán.

Gyomaendrőd nem csak turisztikai programokkal készül a nyári szezonra, hanem folyamatban van a város 16 holtágának rehabilitációja, illetve az önkormányzat döntött a Liget Gyógyfürdő továbbfejlesztéséről is. A rendhagyó sajtótájékoztatóra 14 írott és elektronikus sajtó küldte el munkatársát, nagyrészt szakmai média képviselteti magát, mellettük itt van a Duna Televízió és a Magyar Rádió munkatársa is.

Április 16-án a városháza kistermében Várfi András polgármester köszöntötte az újságírókat:

– Gyomaendrőd büszke arra, hogy 16 holtággal rendelkezik, és a Liget Gyógyfürdő várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A vendég a fürdés után megtekintheti a városi képtárat, a Kner Nyomdaipari Múzeumot és az Endrődi Tájházat – fogalmazott Várfi András.

Dr. Csoma Antal, a Körös Halászati Szövetkezet elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a horgászokat szép környezet és őshonos halfajok várják Gyomaendrődön. A város 30 ezer hektáros területe a vadászok előtt elsősorban az apróvadjairól ismert. Vaszkó Imre nyugdíjas fővadász, vadgazdálkodási vállalkozó a harminc éve Gyomaendrődön kifejlesztett vadkacsatenyésztésről, illetve a szárnyas vadászatáról szólt. Irimiás Róbert elmondta, hogy az erdei iskolában évente 600 gyereket látnak vendégül, dr. Szonda István néprajzkutató pedig Gyomaendrőd kulturális értékeit emelte ki.

sajttaj_keptar01011398_resize_263_20090416182926_280.jpg

A városi képtárat dr. Szonda István (balról) mutatta be.

Az újságírókat délben a Nagylaposi Birka Csárda vendégelte meg birkapörkölttel, majd a Tímár Panzióban az alföldi borokat kóstolhatták meg. A város kulturális értékei közül a városi képtárat és a nyomdaipari múzeumot tekintették meg, majd ellátogattak a Bethlen Sajt és Kecskefarmra, ahol Varga Zsófia, a helyi Tourinform-iroda vezetője adott tájékoztatást az idei sajt- és túrófesztiválról. A program holnap folytatódik.

sajttaj_sajtuzem01011416_resize_587_20090416182926_223.jpg

A sajtüzemet Vári Viktória üzemvezető mutatta be.

Fórum ->> Turizmusfejlesztéssel és környezetvédelemmel a gazdasági válság ellen - Gyomaendrőd

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.bekesmegye.com