Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Turisztikai beruházások Gyomaendrődön

Turisztikai beruházások Gyomaendrődön
Gyomaendrődnek kiválóak a turisztikai lehetőségei - ennek minél hatékonyabb  kihasználása érdekében alakult meg idén a gyomaendrődi TDM szervezet.  Többek között erről mesélt lapunknak Várfi András, a város polgármestere.

- Turisztikai szempontból miért érdemel figyelmet Gyomaendrőd?

Várfi András,

- Szeretném kiemelni a Hármas-Körös folyót, mint természeti szépséget, valamint a város területén található 16 holtágat. Ezen kívül rendelkezünk egy igen szép Liget Gyógyfürdővel, egyéb építészeti látványossággal,  valamint egész évben érdekes rendezvényekkel.  Mindezek összefogása érdekében január 7-én átalakult Gyomaendrőd turisztikai egyesülete, mivel a civilek, a turisztikában érintett cégek és magánszemélyek kívánják ezentúl ennek a területnek az irányítását, szervezését végezni. A város 8 millió forintot biztosított ehhez, valamint az egyesület tagjai 2 millió forintot tettek hozzá, így tehát 10 millió forintból gazdálkodhat az  2012-es évben az egyesület, amelynek a neve GYÜSZTE (Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület). Céljuk a városi marketing javítása, a programok kommunikálása, valamint indulni kívánnak a Turisztikai Desztináció Menedzsment pályázatokon is. Amennyiben ez a pályázat nyer, újabb milliókat hozhat Gyomaendrődre, így még sikeresebb és eredményesebb lehet a turisztika szervezése a városban.

- Hogyan indult az év az önkormányzat számára, és hogyan tervezik az idei évet?
- A városnak készül a 2012-es költségvetése, és bármennyire is nehéz a gazdasági helyzet, büszkén jelenthetem, hogy ezidáig nem vettünk fel működésre hitelt, a tavalyi évben pedig a beruházásainkhoz a saját erőt kötvényből biztosítottuk.  Az biztos, hogy az idei évben is szépíteni, csinosítani kívánjuk a várost, változatlanul fejlesztjük útjainkat is.

Liget Gyógyfürdő és Kemping

350 millió forintból kívánják fejleszteni a város tulajdonában lévő Ligetfürdőt


- Miket terveznek 2012-ben?
- Nagy beruházásként szeretném megemlíteni a szennyvíztisztító telep rekonstrukcióját, melynek értéke közelít az 1 milliárd forinthoz. Ezen felül az Új Széchenyi Terv egészségturizmus programjában is szeretnénk részt venni, és a város tulajdonában lévő Ligetfürdőt kívánjuk fejleszteni. Ennek a projektnek az értéke tervezetten 350 millió forint. Amennyiben nyer a pályázatunk, akkor bővülnek az intézmény jelenlegi egészségügyi szolgáltatásai, és szeretnénk ezzel elérni, hogy ezekért a szolgáltatásokért messze földről felkeressék a Liget Gyógyfürdő és Kempinget.

Természetesen gondolunk a város időseire is: a Térségi Gondozási Központban szintén fut két pályázatunk, melyeknek összértéke 250 millió forint körül mozog. Az egyik egy épületbővítés, a másik pedig egy rekonstrukció.


MCOnet