Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Nyelvi kavalkád a gyomaendrődi gimiben

A gyomaendrődi Kner Imre Gimnázium és Szakközépiskolában az idén is régebbi kedves hagyományát felelevenítve április 10-én „Nyelvi kavalkád” címmel ismét megrendezték nyelvi délutánjukat. Az iskolában jelenleg három nyelvet: angolt, németet és franciát oktatnak.
nyelvi_delutan1_nagy_494_20080417160840_132.JPG

Gyomaendrőd Online – A 11/B osztályos Gazsó Szilvia és Hornok László "Szerelmi Vallomások" című francia kettőse

A francia nyelvet a szabadságról szóló verssel, hangulatos sanzonnal, jelenetekkel és profi tánccal népszerűsítették a diákok. Angol nyelven magas szintű bemutatót hallottak az érdeklődők Nagy-Britannia történelméről, az üzleti életről és Jim Morissonról. Egy kedves jelenetet és dalokat is előadtak. A németet tanuló diákok mesével, drámával és humoros jelenettel készültek. Így a tanterem, ahol az előadások folytak, hol színpad volt annak minden kellékével, jelmezes szereplőkkel és tiszta hangú énekesekkel, hol táncparkett lenyűgöző mozgású táncosokkal, hol pedig komoly prezentációs előadóterem kiváló kiejtésű előadókkal. A rendezvény kiegészítő programjaként az angol nyelven értő diákok és tanárok oldott hangulatú beszélgetésben vehettek részt a városunkban élő Ernest Lancesterrel és családjával. A gimnázium diákjai kihasználták a lehetőséget: az angol úriembert magyarországi tapasztalatairól, nyelvtudásáról, úti élményeiről és természetesen hazájáról, Angliáról is kérdezték. Külön színfoltja volt ennek a beszélgetésnek, hogy Ernien és feleségén kívül kilencéves kisfiuk is színesen és szívesen mesélt a vendégeknek. A műsor nézői – a diákok és meghívott vendégek – remélhetőleg kedvet kaptak nyelvtudásuk fejlesztéséhez vagy akár újabb nyelvek megtanulásához is, hiszen a nyelvet elsősorban nem az iskolajegyekért tanulják, hanem azért, hogy valóban használják: megértessék magukat más kultúrák képviselőivel.

nyelvi_delutan2_nagy_93_20080417160840_771.JPG

Gyomaendrőd Online –11/A osztályos tanulók Dürrenmatt: A fizikusok című drámájából részletet adtak elő

Fórum - Nyelvi kavalkád a gyomaendrődi gimiben

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu