Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Népmese Napja- Mesél a Gyomaendrődi Járás

Nagyszabású programmal készül a VIII. Népmese Napra a Gyomaendrődi Járás.

A Határ Győző Városi Könyvtár több éve szervez programokat a Népmese Napja országos programsorozathoz kapcsolódva. A Magyar Olvasástársaság felhívására az egész országban készülnek ünnepelni a népmesék napját, amelynek középpontjában a népmesék közösségteremtő ereje áll.

Ezt kívánja képviselni a helyi szervezésű rendezvény is. A Gyomaendrődi Járás településeinek (Csárdaszállás, Dévaványa, Ecsegfalva, Gyomaendrőd, Hunya) polgármesterein keresztül hívtuk fel a figyelmét a közös mesélésre.

A rendezvény központi helyszine: Kis Bálint Általános Iskola Hősök úti épület.

Csatlakozott hozzá több helyi iskola és intézmény is. Nagy létszámban mondanak mesét a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskolában is , ahol a csárdaszállási diákok, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában és Óvodában, ahol a hunyai gyerekek mesélését is szervezik. A város legújabb intézményében a Gyomaendrőd – Csárdaszállás – Hunya Kistérségi Óvoda óvodásai is mesélnek majd.

Egy időpontban, több helyszinen, ugyan azt a mesét fogják felolvasni a résztvevők.

Dévaványán is lesz központi helyszín, valamint több helyen is mesélni fognak, többek között az ecsegfalvi intézményegységben is.

Gyomaendrődre várjuk az ecsegfalvi és dévaványai küldöttséget is, akik a helyiekkel mesélnek majd.

 

 

Népmese Napja- Mesél a Gyomaendrődi Járás


Forrás: Határ Győző Városi Könyvtár