Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Németországi tréningen a gyomaendrődi tűzoltó parancsnok

Október 3. és 5. között, a Weber-Hydraulik szervezésében került megrendezésre a Rescue Days 2008 elnevezésű tréning a németországi Wolfhagen városában. A tréning több éves múltra tekint vissza, és az
alapvető célja, hogy a szaporodó műszaki mentések sikeresebb megoldása érdekében a részt vevő tűzoltók a valós körülményekhez hasonló
szituációkban gyakorolják a műszaki mentő eszközök és felszerelések
használatát. A 2008 évi Rescue Days tréningen Szemlits Gyula, a
Gyomaendrőd Város Tűzoltó Egyesület parancsnoka egyedüli magyarként vett részt.

A tréning időtartam alatt mintegy 150 gépjármű, köztük 15 új gépjármű felhasználása történt meg, mintegy 160 résztvevő vett részt, 15 országból.
A pénteki nap elméleti foglalkozással indult. A résztvevők megismerhették a közúti járművekbe beszorult, sérült személyek gyors és hatékony kiszabadításának a módját mind tűzoltói, mind mentős szemszögből, valamint az új személygépkocsik aktív és passzív biztonsági berendezéseinek a működését és veszélyeit. Az elméleti foglalkozás után és a szombati napon, a kialakított, több nemzetből álló csoportok kilencféle szimulált közlekedési baleset műszaki mentését gyakorolhatták az előkészített gyakorlópályán. A gyakorló pályán a leggyakoribb és legnehezebben megoldható baleseteket szimulálták, minden esetben a beszorult személy kiszabadítása volt az elsődleges cél. Egy állomáson legújabb konstrukciójú gépjárművek feszítését és vágását gyakorolhatták a résztvevők, valamint a következő állomáson a teherautó fülkébe beszorult sérült kiszabadítása volt a feladat.
A vasárnapi napi napon következett a tréning kiegészítő képzése, ahol a résztvevők bővebben foglalkozhattak gyakorlatban az új gépjárművek felépítésével és biztonsági berendezésivel, gyakorolhatták az alternatív műszaki mentési eszközök használatát, a különleges gépjárművek módszereit, a kisárúszállítók és mikrobuszok műszaki mentését.
Összefoglalva a tréning során a résztvevők megismerhették a legkorszerűbb műszaki mentési eszközök használatát, a korszerű Nyugat-Európai módszereket, valamint a valódi balesetekhez hasonló szimulált helyzetekben gyakorolhattak azokat. A tréningen résztvevő parancsnok olyan fontos és korszerű ismeretekhez jutott, amellyel még hatékonyabbá válhat a tűzoltóság műszaki mentési tevékenységes első sorban közlekedési baleseteknél.

mentesi_trening2008_10_03_05_rescue_days_2008_wolfhagen_069_resize_520_20081013144957_883.jpg

 

A gyomaendrődi parancsnok volt a németországi mentési térning egyetlen magyar résztvevője.

 

Fórum  ->>     ide jön a cikk címe

 

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

 

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

 

Gyomaendrőd  linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz

 

 

A hír támogatója:

 

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu