Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Kemecsi Ferenc előadóművész Gyomaendrődön

Kemecsi Ferenc előadóművész Gyomaendrődön

Kemecsi Ferenc filmrendező, rendező és előadóművész Lélektől lélekig című előadóestje március 27-án a Katona József Művelődési központban maradandó élményt nyújtott a hallgatóknak. A rendkívüli előadásmód eredményeként az lehetett a benyomásuk, az elhangzott művek itt és most a színpadon születnek meg.

Várfi András polgármester a művészt bemutatva elmondta, korábban Nyugat-Európa több országában megfordult. Svédországban a színiakadémián tanított, egyik tankönyvéből a svéd színinövendékek ma is tanulnak. Személyes ismeretségük onnan származik, hogy Lakitelken, a Polgári Magyarországért Alapítvány képzésén találkoztak, ahol Kemecsi Ferenc kommunikációt és retorikát tanított.

Kemecsi Ferenc beszélt az időélményéről, arról, hogy az egyre gyorsabban röpül, s míg rohanunk, közben a lényeget, saját lelkünket veszítjük el. Szólt arról, kamaszkorában miként élte meg a szerelem ébredését, és felidézte egy-egy érzékszerveken túli tapasztalatát is. E történetek köré fonta a magyar líra klasszikusainak legszebb alkotásait, és így azok is a személyes vallomás hitelével hatottak. Estje végén elmondta, műsorát nem irodalmi estként hirdeti meg, mert azok nem mindig ragadják magukkal a hallgatóságot. Ő előadóművészként a mű megszületésének pillanatát igyekszik megragadni. A másfél órás műsor után a közönség kérésére Kemecsi Ferenc elszavalta Vörösmarty Mihály: A vén cigány című versét is, ritkán tapasztalható átéléssel, bizonyára költőnek is nagyon tetszett volna. A közönség vastapssal fejezte ki háláját.

 

kemenecsi_varfip10404912_resize_70_20090331115103_363.JPG

 

Az előadás után Várfi András (jobbra) ajándékot nyújtott át az előadóművésznek.

 

 

 

Fórum ->> Kemecsi Ferenc előadóművész Gyomaendrődön

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

 

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz

 

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu