Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Jutalomrészvétel a gyomaendrődi diákszínjátszó táborban

A „Szakmai Középiskolákért” Kulturális Egyesület (SZAKE) Országos Diákszínjátszó Fesztiválját 1994-től immár minden páros esztendőben Gyomaendrődön rendezik meg. Az idén erre április 11-12-én kerítettek sort.
diakszinjasztok4_nagy_899_20080417115332_657.jpg

Gyomaendrőd Online – Háy János: Pityu bácsi fia – arany minősítés

 Köszöntőjében dr. E. Szabó Zoltán főiskolai tanár, a Körös-vidék Drámapedagógiájáért Alapítvány elnöke elmondta, a rendezvény létre hozását segítő Komédiás Kör immár 17 éve működik, ez idő alatt kör – egyéb díjak mellett – egy gyémánt, tizennégy arany és négy ezüst minősítést kapott. A Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium Komédiás Köre, illetve Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény színjátszó tanszaka a fesztivál keretében két darabot is bemutatott, Egressy Zoltántól a 4 x 100-at, illetve Háy Jánostól a Pityu bácsi fia-t. Egressy Zoltán darabja most különösen aktuális az olimpia évében. Bemutatva az öltözői hangulatot benne megjelenik a teljesítmény kényszer a dopping kérdésével és a magánélet problémáival együtt. A Komédiás Kör nem először mutat már be olyan művet, amely a társadalom perifériájára szorult emberekről szól, ebbe sorba tartozik Háy János: Pityu bácsi fia című darabja is. A fesztiválon az ország különbö9ző részéből tizenkét iskola diákszínjátszó köre lépett színre, mellettük három csoport tartott népzenei, népdal bemutatót. A Komédiás Kör Egressy Zoltán darabja előadására ezüst minősítést kapott, és a Dzsudi nénit alakító Roszik Ivett 10 ezer forintos különdíjban is részesült. Háy János: A Pityu bácsi fia című darab bemutatását a zsűri aranyminősítéssel honorálta, a szereplők közül különdíjban részesült: Vaszkó Áron és Vaszkó András, illetve a rendező: Hajdú László. És ezzel az elismerés még nincs vége, ugyanis a gyomaendrődi színjátszók a SZAKE-től jutalomként 250 ezer forintos üdülési csekket kaptak. Mint azt Hajdú László rendezőtől megtudtuk, az összeget arra fordítják, hogy a két jutalmazott előadás szereplői ingyen vehetnek részt a SZAKE június 28 és július 5. között Gyomaendrődön megtartandó XV. Országos Diákszínjátszó Táborán.

diakszinjatszok7_nagy_830_20080417123125_519.jpg

Gyomaendrőd Online – Egressy Zoltán: 4 x 100 – ezüst minősítés

Fórum ->> Jutalomrészvétel a gyomaendrődi diákszínjátszó táborban

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu