Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Idősek napja a gyomaendrődi Térségi Szociális Gondozási Központban

Az október hónapban beköszönt az ősz. A csodálatos pihenéshez készülődő természet olyan, mint az idős ember. Ezerszínű, sokat tapasztalt, az ifjúság tavaszában és a perzselő, érlelő nyárban megfáradtan, készülődik megpihenni a hófehér télben. Tisztelettel, hálával vesszük körül időseinket, hiszen ők óvtak, féltettek, neveltek bennünket, egy élet tapasztalatát átadva nekünk. A tőlük tanultakat adjuk tovább gyermekeinknek, s ez által öröklődnek értékeink nemzedékről nemzedékre. Az ENSZ 1991-ben minden év október 1-ét az idősek világnapjává nyilvánította.

Az idő előrehaladtával változnak a szerepek, ma mi vigyázunk időseinkre, óvva, féltve őket, mint ahogyan azt ők tették velünk, minden lehetőséget megragadva, hogy boldog, derűs öregkort élhessenek meg. A hétköznapok forgatagában igyekszünk minden alkalmat megragadni az ünneplésre, hiszen ünnepelni jó!

Az idősek otthonában lakók és az alapellátást igénybe vevők részére október hónapban, mint minden évben rendezvényeket szerveztünk. Az idősek otthonában hetente más-más vidám műsorral, interaktív foglalkozásokkal tesszük színesebbé az ünnepi októberi hónapot.

Rendezvényeinkre a fenntartó önkormányzat képviselőit is meghívtuk, akik nagy szeretettel tettek eleget meghívásunknak. Hangya Lajosné, a Gyomaendrődi Idősekért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Szabó Balázsné önkormányzati képviselő, meleg szavakkal, virággal és ajándékkal köszöntötték bentlakóinkat.

 

 

Ízelítő programjainkból:

Október 2.            Ünnepi műsor, a rendezvénysorozat megnyitója

Október 10.          Nyársalás, békési nyugdíjas kör vendégműsora

Október 18.          Zenés játékos torna, teadélután az Őszidő Nyugdíjasklub ének karával

Október 22.          Élőzenés bográcsozás

 

 

Rendezvényeink vidám hangulatát fokozzák a helyi zeneiskola, az általános iskolák növendékeinek műsorai, valamint a különböző amatőr együttesek fellépései. Az egységek gondozó-ápolói műsorral illetve saját készítésű házi süteményekkel kedveskedtek ellátottainknak.

 Az idősek hónapjában Farkasinszkiné Szakálos Magdolna festménykiállítását is megtekinthetik az érdeklődők az Őszi Napsugár Idősek Otthona társalgójában, melyet az alkotó nyitott meg október 2-án. 

Az alapellátást igénybe vevők részére október 3-án az Endrődi Közösségi Házban szerveztünk idősek napi ünnepséget, melyre autóbusszal segítettük eljutni időseinket. Ezen a délutánon az egységekbe bejáró idősek és a dolgozók kedveskedtek egymásnak műsoraikkal, majd ezt követően jó hangulatú zenés, táncos délutánná alakult az ünnep.

A központi főzőkonyha káposztáslepénnyel és mákos rétessel kedveskedett az ünnepelteknek. Idősek napja alkalmából apró ajándékokkal leptük meg időseinket.

 

idosek_napja_nagy_429_20081015144939_940.jpg

Októberben különösen nagy figyelmet kapnak az idősek.