Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Gyomaendrődi versenyző a Nemzeti Vágtán

A Nemzeti Vágtán május 31-én és június 1-én Gyomaendrőd is képviselteti magát.
A Körös Vidékéért Egyesület és a Haszon magazin támogatásával a város színeiben Kohut Gyöngyi indul a versenye, ott az orosházi Nagy László Glivelstar nevű nyolc éves pej kancáját lovagolja.
Mint azt Márjalaki József, az egyesület lovas tagozatának vezetője elmondta, úgy gondolták, ez olyan országos jelentőségű kulturális esemény, ahol a Gyomaendrődnek is képviseltetnie kell magát, bemutatnia értékeit, hogy ezzel is segítsék a város turizmusának fejlődését. A részvételt érdekében összefogtak Stipsicz Károllyal, a Haszon magazin laptulajdonosával. A versenyen nyolcvan-kilencven város képviselteti magát. A vágta tizenhat fordulóból áll, egy-egy fordulóban hat lovas vesz részt, Gyöngyi a tizennegyedik futamban indul. A versenyt június 1-én négy órától az RTL Klub is közvetíti.
Az esemény célja egyrészt egy látványos, történelmi hangulatú lovasverseny keretében a nemzeti lovas hagyomány felelevenítése, másrészt egy országos kulturális esemény, amelyen az ország valamennyi régiója megmutathatja magát. A fődíj 30 millió forint, és már a középdöntőbe jutó tizenhat lovas is 1-1 millió forinttal, a döntőbe jutó 6 lovas pedig még további 1-1 millió forinttal gazdagítja nevezőjét.