Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Gyomaendrődi önkéntes tűzoltók dolgoztak a márciusi viharkárok felszámolásánál

Gyomaendrőd Város Tűzoltó Egyesülete a márciusi viharkárokban hatékonyan és szinte teljes mértékben önállóan oldotta meg a szükséges tűzoltói beavatkozásokat – hallhattuk Szemlits Gyula parancsnoktól.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete március 3-án a déli órákban jelezte, hogy a megyében úgynevezett narancsszínű (az a második legmagasabb fokozat) színjelzés van érvényben. A tűzoltó egyesület a jelzés vétele után, megkezdte a felkészülést a várható eseményekre, nyolc vonulós tűzoltó volt akkor készenléti szolgálatban, közülük legtöbben önkéntesek, akik otthonukban várták, hogy megcsörrenjen a telefon. Valamint két jármű volt felkészítve a kárelhárításra. A vihar fél négy körül érte el a várost. A vihar lecsendesedése után folyamatosan érkeztek a jelzések a tűzoltó egyesület ügyeletére, elsősorban a szarvasi hivatásosok ügyelete adta át a hozzájuk beérkező jelzéseket, másrészt közvetlenül az egyesület ügyeletére is futottak be jelzések. Az első jelzéstől számított 11 percen belül az egységek elindultak az értékelés alapján legjelentősebbnek tartott káresetekhez. Az első kárhely a Tisza malomnál volt, ahol a malom tetejét teljesen letépte a viharos szél, itt két tűzoltó maradt a helyszínen. A Tisza malomnál maradt tűzoltók az önkormányzattal és a polgári védelemmel közösen megkezdték a tetődarabok eltávolítását.

vihar002nagy_934_20080314134759_569.JPG 

Gyomaendrőd Online – A létra nem ismeretlen a tűzoltók számára

Több jelzés érkezett a közeli Gyóni Géza utcából, ezért az egyesület két járműve a következőnek ide vonult. Az utcában több ház teteje megrongálódott, valamint kémény és fa dőlt a házakra. Az egységek a veszélyhelyzeteket megszüntették, a további intézkedéseket itt is átadták az önkormányzat és a polgári védelem képviselőinek. A továbbiakban a maradék káresetek felszámolását vették sorra. Este hét órára a szarvasi hivatásosok is segítségül érkeztek a malomhoz, ők addig más Gyomaendrődön kívüli káresetek felszámolásában vettek részt. Este nyolc órakor végeztek a gyomaendrődi tűzoltók a rájuk háruló feladatokkal, ekkorra a Tisza malomnál lévő káreset felszámolása is megtörtént. A meteorológiai szolgálat másnapa is viharveszélyes időt jósolt. Ezért a tűzoltó egyesület parancsnoksága hétfő reggelig folyamatos rendkívüli készenléti szolgálatot rendelt el, ez a rendkívüli szolgálat hétfő hajnalig tartott. Vasárnap még két esethez kellett kivonulniuk a gyomaendrődi tűzoltóknak, egy esethez pedig a szarvasi kollégáknak. A vasárnap esti a vihar alaposan legyengülve érte el a várost, ezért a továbbiakban kárt nem okozott, a tűzoltó egyesület részére további jelzés nem érkezett.

vihar004nagy_820_20080314134759_826.JPG  

Gyomaendrőd Online – A tűz- és balesetek mellett a viharkárok is munkát adnak a tűzoltóknak

Fórum - Gyomaendrődi önkéntes tűzoltók dolgoztak a márciusi viharkárok felszámolásánál

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu