Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Gyomaendrődi küldöttség Pilznoban

A lengyelországi Pilzno városa meghívására május 9. és 12. között gyomaedrődi delegáció utazott ki a testvérvárosi kapcsolat elmélyítése érdekében. A küldöttséget Várfi András polgármester vezette, annak tagjai önkormányzati képviselők, illetve a polgármesterei hivatal munkatársai voltak.

pilzno1_nagy_332_20080514131652_752.jpg

Gyomaendrőd Online – Pilzno polgármestere (középen) megmutatja Várfi Andrásnak a műfüves futópályát.

A küldöttség szabadidős programként megtekintette a régi lengyel királyi székhely: Krakkó néhány nevezetességét. A krakkói székesegyházban a Himnusz eléneklésével rótták le kegyeletüket Bethlen Gábor, erdélyi fejedelem és lengyel király sírja előtt. A lengyel idegenvezető nagy tisztelettel beszélt Nagy Lajosról és Bethlen Gáborról, a két ország közös uralkodójáról. A lengyelek egyik legnépszerűbb szentje Kinga, Nagy Lajos királyunk felesége. Pilzno polgármestere a gyomaendrődi küldöttségnek megmutatta a már befejezett és készülő beruházásokat, az általános iskola műfüves kézilabda- és futópályáját, illetve az épülő gimnáziumot. A közös vacsorán elmondta, a közelgő sakkversenyükre nagy szeretettel várják a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola sakkcsapatát, továbbá megemlítette azt is, hogy alkalom adtán gyermek néptánccsoportjukkal szívesen ellátogatnának Gyomaendrődre.

 pilzno_krakko_nagy_332_20080514131652_748.jpg

Gyomaendrőd Online – A gyomaendrődiek egy csoportja a régi királyi várban.

Fórum ->> Gyomaendrődi küldöttség Pilznoban

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu