Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Gyomaendrőd testvérvárosi kapcsolata élénk Schöneckkel

Gyomaendrődről június első hétvégéjén ötfős hivatalos delegáció, illetve a Körösmenti Táncegyüttes és kísérő zenekara: a Suttyomba együttes, valamint a Rumba Táncklub utazott ki a németországi Schöneckbe, az ott megtartott testvérvárosi találkozóra.

Gyomaendrőd kapcsolata öt évre tekint vissza a Schöneckkel. A Frankfurt am Main melletti kisvárosnak immár 35 éve testvértelepülése a franciaországi Anould, ebből az alkalomból június 7-én testvérvárosi találkozót tartottak. Mint azt Várfi András a Schöneckkel való kapcsolatról kifejtette, az utóbbi időben egyre többet látogattak el Gyomaendrődre. Tavaly delegációjuk járt itt a két városrész egyesülése 25. évfordulójára rendezett ünnepségre, továbbá a német várost csapata képviselte a Csabai Kolbászfesztiválon is. Az elmúlt év decemberében pedig shcönecki fiatalok vettek részt a Szaloncukor Kupán, a városi sportcsarnokban megtartott labdarugó tornán. Az idei sajt és túrófesztiválon öttagú hivatalos delegáció és 18 tagú kórus járt Schöneckből. Ez azt bizonyítja, hogy igen élénk ez a testvérvárosi kapcsolat. A városháza udvarán megtartott ünnepségen a polgármesterek bemutatták városukat, majd ezt gálaműsor követte. Nagy sikert aratott mindkét gyomaendrődi táncegyüttes, vastapssal köszönte meg a német közönség műsorukat. Gyomaendrőd és Schöneck polgármestere megegyezett abban, hogy a németek részt vesznek az idei halfőző versenyen, valamint a Csabai Kolbászfesztivál kolbászgyúró versenyén is indulnak, helyük a lengyel testvérváros Pilzno asztala mellett lesz.

varfi_imgp1575_nagy_21_2008061193531_898.JPG

Gyomaendrőd Online – Várfi András bemutatta Gyomaendrődöt a németeknek

korosdmenti_1607_resize_825_2008061193429_891.JPG
rumba_mgp1725_resize_474_2008061193429_813.JPG

Gyomaendrőd Online – Mindkét táncegyüttes vastapsot kapott a német közönségtől

Fórum ->> Gyomaendrőd testvérvárosi kapcsolata élénk Schöneckkel

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu