Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Gyakorlatoztak a gyomaendrődi tűzoltók

Június 15-én délután a Gyomaendrőd Város Tűzoltó Egyesület tűzoltói, a rendszeres heti gyakorlat keretén belül, ismerkedtek az újonnan átépített Mercedes-Benz 308 típusú országúti gyorsbeavatkozó beépített korszerű oltóberendezéseivel.

Ez a gépjármű két fajta oltási módszerrel tud beavatkozni a keletkezett tüzek esetén. Az egyik az úgynevezett IFEX impulzusos oltás, ennél a módszernél kis mennyiségű vizet nagy nyomáson lökésszerűen porlasztanak a tűztérbe, ezzel a módszerrel zárt térben (pl. lakóház) keletkezett tüzeket lehet hatékonyan oltani, nagyon kis vízmennyiséggel. Az IFEX impulzus berendezéshez 50 liter víz áll rendelkezésre a gépjárműben. A másik berendezés az úgynevezett vízköddel oltó berendezés. Ez a berendezés nagy nyomáson (220 bár) porlasztja a vizet, ezzel jelentősen növelve meg az oltás hatékonyságát. A vízköddel oltó berendezést elsősorban gépkocsi tüzeknél vagy éghető folyadékok tüzeinél lehet hatékonyan alkalmazni. A vízköddel oltó berendezésnél 100-200 liter víz áll rendelkezésre a járműben. Mindkét módszer a helyi viszonyok ismeretében jelentős előnnyel járó víztakarékos módszer, ezért a rendszerbe állított eszköz jelentősen megnöveli az oltás hatékonyságát. A tűzoltók tálcatűz oltása során próbálhatták ki az eszköz hatékonyságát és gyakorolhatták a használatukat.

gyakorlat_007_nagy_766_20080617130018_827.jpg

Gyomaendrőd Online – Folyamatosan fejlődik a város tűzoltósága

Fórum ->> Gyakorlatoztak a gyomaendrődi tűzoltók

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu