Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Gazdafórum Kövér Lászlóval

Gazdafórum Kövér Lászlóval

Kövér László szerint a falu, a vidék agrárnépessége az, amely ezer esztendőn át megtartotta ezt az országot, a szó fizikai, politikai értelmében, és a hagyományok, a kultúra fenntartása tekintetében is. Az Országgyűlés elnöke erről október 27-én beszélt újságírók előtt Békéscsabán, a Fidesz szövetségi rendszeréhez tartozó Kisgazda Polgári Egyesület – Kisgazda Polgári Szövetségpárt (KPE-KPSZ Párt) országos vezetői értekezlete után.

A házelnök rámutatott: a vidéki társadalom az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és a világ ma is jelentős átalakuláson megy keresztül, ennek egyik velejárója, hogy szemlátomást felértékelődik a mezőgazdaság, felértékelődnek a természeti kincseink és az ezekkel való gazdálkodás jelentősége és ezt szem előtt kell tartani, a vidék népességmegtartó erejét vissza kell szerezni, állítani.

 

Úgy fogalmazott: ma még ellentétes irányú változásokat látunk a világon, azonban főleg a népességrobbanással néhány évtizeden belül világossá válik, hogy stratégiai kincs lesz az élelmiszer és az ivóvíz, jelentőségük az energiahordozókéval vetekszik majd.

 

Kövér László azt mondta, hogy a Kisgazda Polgári Szövetség a vidék egyik hiteles, ha nem a leghitelesebb szószólója, s szerinte minden körülmények között meg kell fontolni azt, amit ez a szövetség a saját bázisából szerzett információk alapján politikai elvárásként fogalmaz meg a pártszövetség vagy a mindenkori kormány számára.

 

Turi-Kovács Béla, a párt országos elnöke a pártértekezlet előtt sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvény napirendjén három kérdéskör szerepelt: a földtörvény, a vízgazdálkodás és a választási felkészülés. A Fidesz-frakcióban politizáló országgyűlési képviselő kiemelte: támogatják a kisgazdák a földtörvény elfogadását, de a tervezettel kapcsolatosan vannak aggályaik is, így születtek módosító indítványok. Ezek beépítése mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a magyar emberek számára elérhető legyen a földszerzés, és megszülessenek azok a rendelkezések, amelyek a külföldieket távol tartják a földszerzéstől. Azt szeretnék, hogy a vízgazdálkodásnak legyen egy felelős kormányzati gazdája, és az öntözéses gazdálkodás jobban teret hódítson.

 

gazdaforum-kover-laszloval_20121115112423_63.jpg

 

Forrás: Szó-Beszéd, 2012. november