Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Európai Grand Prix

Európai Grand Prix

A Magyar Majorette Szövetség rendezte Siófokon az Európa Nagy Díj Versenyt! Nyolc ország: Belorusszia, Ukrajna, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Bulgária, Horvátország, Lengyelország és Magyarország, összesen: 32 település 600 mazsorett - táncos részvételével.

A három napos verseny első napján a szóló, páros és mini formációk versenye zajlott. A második nap Siófok fő utcája adott teret a botos - és pomponos menettáncnak, ahol szintén mindegyik korosztály képviseltette magát. A délutáni szabadidőnek mindenki örült! Az időjárás kedvezett a nap - és a víz szerelmeseinek. Siófokon a Balaton pillanatok alatt megtelt fürdőző mazsorettekkel. A botok a parton pihentek. Az utolsó nap a Jókai Ligetben lévő szabadtéri színpadon a nagycsapatok, valamint a mix és show kategória résztvevői mérték össze tudásukat. A Fő téren a víztorony lábánál négy fúvószenekar kísérte a felsorakozó mazsorett - táncosokat, akik közös koreográfiát mutattak be. Színpompás látvány volt az egyszerre mozgó hatszáz mazsorett lány. A Nemzetközi Verseny az eredményhirdetéssel ért végett. A különdíjak is gazdára találtak, és a „Miss Majorette" hölgyet is megválasztották.
A gyomaendrődi Színfolt Mazsorett Csoport szenior és junior korosztályban indult botos, pomponos, mix és zászlós kategóriában. A következő szép eredmények születtek.

  • Mix mini kategória: első helyezés (arany érem)
  • Latyák Brigitta: két botos szóló kategória: első helyezés (arany érem)
  • Zászlós kategória: harmadik helyezés (bronzérem)
  • Knapcsek Kitti botos - és pomponos szóló tánca: negyedik helyezés
  • Latyák Brigitta - Polányi Aliz botos páros tánca: negyedik helyezés
  • Százszorszép junior csoport: összetett verseny (menettánc + színpadi) szintén: negyedik helyezés.
  • A Színfolt novemberben ünnepli fennállásának 18. évfordulóját, ebből az alkalomból ünnepi gálaműsorra kerül sor a Katona J. Művelődési központban:november 17-én. Az együttes vezetője: Hunya Jolán.

 

europai-gp-1_20120706131733_75.jpg

 

europai-gp-2_20120706131733_50.jpg

 

europai-gp-3_20120706131733_24.jpg