Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Erdélyi kiránduláson a Kis Bálint Általános Iskola dolgozói

A Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda alkalmazotti közösségéből 28-an erdélyi kiránduláson vettek részt 2008. október 9-től október 11-ig Erdélyben.

A ködös, hajnali indulást ragyogó idő követte mindhárom napon. Az őszi természet ezer színben pompázott, és karnyújtásnyira volt az oda látogatóktól.

A sok látnivalót a Károlyi kastély megtekintésével kezdték, majd  Szatmárnémeti következett, ahol a Tűztornyot és a Vécsey – házat nézték meg. Erdődön már romokban hever az a kápolna, ahol Petőfi és Szendrey Júlia esküdtek örök hűséget egymásnak, ám a hely varázsa megérintette az ott lévőket. Besötétedett, mire Koltóra értek, magánházaknál szálltak meg. Másnap meglátogatták gróf Teleki Sándor kastélyát, ahol Petőfi és a „feleségek felesége” töltötte nászútját.

Jártak még Nagybányán, az Ásványtani Múzeumban, Szaploncán a ritkaságnak számító Vidámtemetőben, ahol színes, faragott fejfák díszítették a sírokat.

Máramarosszigeten a Kommunizmus Áldozatainak Emlékmúzeumát nézték meg, Zsibón pedig a Wesselényi – kúriát. A Botanikus kert nagyon tetszett a pedagógusoknak.

Útjukat Körösfőn fejezték be, előtte azonban Zilah központjába is ellátogattak. Nagyváradot esti fénybe öltözve érték el, közeledtek a határhoz, majd Gyomaendrődhöz.

Sokat jelentett számukra ez a három nap együtt, hisz a hétköznapok taposómalmából végre kimozdulhattak kicsit.

Fórum  ->>     Erdélyi kiránduláson a Kis Bálint Általános Iskola dolgozói

 

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

 

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

 

Gyomaendrőd  linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz

 

 

A hír támogatója:

 

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu