Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Egyre több az iskolai hiányzás Gyomaendrődön

A Térségi Humánsegítő Szolgálat 2008. március 20-án megtartotta az évenként megrendezendő gyermekvédelmi konferenciáját a polgármesteri hivatal kirendeltségének nagytermében.

A konferencián részt vettek: az óvodák, iskolák képviselői, valamint a védőnők, és dr. Varga Géza gyermekorvos. A jelzőrendszer tagjain túl megtisztelte jelenlétével tanácskozásunkat Uhrin Zoltánné, a humánpolitikai osztály vezetője, és Hangya Lajosné, a humánpolitikai bizottság elnöke, Kis Ildikó, a gyámhivatal ügyintézője, valamint a frissen kinevezett gyermek-és ifjúságvédelmi referens: Tóth Katalin. A Térségi Humánsegítő Szolgálat részéről Szujóné Bálint Edit családgondozó adott tájékoztatást a gyermekjóléti szolgálat 2007. évi munkájáról. Tájékoztatta a megjelenteket az alapellátás és a védelembe vétel feladatairól, szerepéről a gyermekvédelem rendszerében. Tavaly négy alkalommal szervezte meg a szolgálat a gyermek-és ifjúságvédelmi felelősök munkaközösségének ülését. Ezután a jelzőrendszer tagjai a bemutatták az elkészített éves beszámolójukat. Minden beszámolóban visszatérő elemként megjelent, hogy a társadalmi változások, az elszegényedés hatással van a munkájukra.

gyermekvedelem_nagy_688_20080325182323_236.JPG
  

Gyomaendrődi Online – A konferencia jó alkalmat adott arra, hogy összegezzék az elmúlt évi szakmai tapasztalatokat.

Az óvónők tájékoztatást adtak az egyes óvodák létszámadatairól, valamint a hátrányos helyzettel kapcsolatos adatokról. Fontosnak tartják a család részvételét a nevelési munkában. Az általános iskoláknál gyakran gondot jelent a hiányzások magas száma. A Kis Bálint iskolában azt tapasztalták, hogy az alsós korosztálynál nőtt meg a hiányzások aránya, aminek hátterében egyértelműen a szülői gondatlanság áll. A Bethlen Gábor Szakképző Iskolában a legnagyobb gondot az igazolatlan hiányzások jelentik, de gyakoriak a magatartási problémák is. Ennek kezeléséhez nyújt segítséget intézményünk pszichológusa, Hanyecz Lászlóné. A jelzőrendszer tagjai beszámolójukban jónak értékelték az együttműködést a Térségi Humánsegítő Szolgálattal. A konferencián a 2007-es év áttekintésekor felmerült, hogy nagy gondot okoz, hogy a törvény rendelkezései szerint azok az édesanyák, akik gyermeknevelési támogatásban részesülnek („főállású anyák”), gyermekeiket nem helyezhetik el napköziben, pedig a gyermekeknek szükségük lenne rá. A 2008-as évben is rendszeresen meg kívánjuk szervezni a gyermek-és ifjúságvédelmi felelősök munkaközösségi üléseit, mivel az átfogóbb gyermekvédelmi megelőzési munka érdekében továbbra is szükség van a szoros együttműködésre.

Fórum - Egyre több az iskolai hiányzás Gyomaendrődön

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu