Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Budapesten járt a Kner Imre Gimnázium U.T. csoportja

Budapesten járt a Kner Imre Gimnázium U.T. csoportja
November elején egy szép őszi napon közölték velünk tanáraink, hogy 23-án pénteken Budapestre utazunk, hogy megtekintsük a BNV területén megrendezett  „HóShow”-t, valamint a wellness és gasztronómiai kiállítást.

Egy tanuló kivételével mindkét csoport tagjai részt tudtak venni a tanulmányi kiránduláson. 

Az adott napon reggel fél 8-kor szálltunk fel a vonatra.  Már az utazást is élveztük, sokat nevettünk és beszélgettünk egymással annak ellenére, hogy nem lévén a legtöbb kocsiban fűtés, eléggé fáztunk. Mivel a vonat nem állt meg Kőbányán, bementünk a Keletibe, majd onnan egy másik vonattal jutottunk vissza a célállomásra. A jegyek megvásárlása után beléptünk a rendezvény területére

 A hatalmas csarnokokban nagyon sok program és látnivaló várt minket annak megfelelően, ahogy meghirdették a programot: gasztronómiai, wellness és sí csarnokok voltak. Sok mindent ki is próbálhattunk. Mi, lányok természetesen elmentünk az AVON standjához, ahol frizurát készítettek nekünk, valamint sminket. Később kipróbáltuk a falmászást, a kalandpályát és jégkoriztunk is.

Miután jól kifáradtunk, meglátogattuk a kiállítás gasztronómiai részlegét. Csodálatos étel-remekműveket láttunk, lenyűgöző édességeket és cukrászati különlegességekből összeállított kompozíciókat. A felnőttek borokat is kóstolhattak, de ezt sajnos mi nem tehettük meg.

A wellness részleg azért volt nagyon érdekes, mert sok új, modern technikai dologgal ismerkedtünk meg, például olyan plazmatévés jakuzzikkal, amelyekbe a rádiót is beépítették. Ezen kívül láttunk luxusautókat, rallyautókat és találkozhattunk hírességekkel is. Volt, aki szerzett autogramot is. A pavilonokon kívül láttunk olyan szabadtéri programokat is, mint a műhavas snowboardozás és quadozás. Ez utóbbit ki is lehetett próbálni.  A nap során szinte mindannyian sok fényképet készítettünk, hogy megörökítsük a látottakat és a közös élményeket.

Délután négy órakor indult a vonatunk visszafelé, ezért nem maradhattunk estig. Fűtés ekkor sem volt, viszont tömeg annál nagyobb, hiszen péntek lévén rengeteg diák utazott haza.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, bízunk benne, hogy máskor is lesz még részünk hasonló programokban. Ezúton is szeretnénk megköszönni a kirándulás megszervezését és a kíséretet Erika néninek és Tibi bácsinak.

 

                                                                 Tímár Anna, Palicska Gréta

talma_2011122393216_33.jpg

 

Kató Orsolya és Talmácsi Gábor