Gyomaendrőd város

Kondoros Város - Hírek

Belvízvédelmi beruházásra kapott 24 milliós önerő támogatást Kondoros

Belvízvédelmi beruházásra kapott 24 milliós önerő támogatást Kondoros

Az EU Önerő Alapjából nyertek 24 millió 441 ezer 336 forintot a belvízvédelmi művek felújítására Kondoroson, Gyomaendrődön, Kamuton és Kétsopronyban.


Sok esetben az Európai Unió csak akkor nyújt támogatást egy projekt finanszírozásához, ha projekt költségeinek bizonyos százalékát (önrész) a pályázó állja. Az EU önerő alap az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekhez szükséges önrész kifizetéséhez nyújt támogatást a helyi önkormányzatok, illetve társulásaik számára. Az EU önerő alap a mindenkori éves költségvetési törvényben kerül elkülönítésre, és az önkormányzatoknak pályázati úton igényelhetik.

Első körben közel 300 esetben született támogatói döntés a hazai költségvetésből finanszírozott EU Önerő Alap segítségével. Az utalások meg is kezdődtek a döntést követően, a mai nappal bezáróan már 6 milliárd forintot utaltak az érintett projektgazdák számára - áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség december 6-i sajtóközleményében.

belvíz

A támogatott beruházásnak kül- és belterületi belvízvédelmi művek felújítása a célja Kondoroson, Gyomaendrődön, Kamuton és Kétsopronyban


A belügyminiszter november 16-ai döntése értelmében 51 hazai település összesen több mint 1,2 milliárd forint támogatásban részesült az EU Önerő Alapból.  Békés megyében Kondoros gesztorságával megvalósuló, négy települést érintő fejlesztés önerejét támogatták.

Az érintett beruházásnak kül- és belterületi belvízvédelmi művek felújítása a célja Kondoroson, Gyomaendrődön, Kamuton és Kétsopronyban. A projekt összköltsége valamivel több mint 376 millió forint, melyhez márciusban 90 százalékos támogatást nyert az önkormányzati konzorcium - írja a beol.hu.

MCOnet