Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Békés megyei küldöttség a lengyel Lubelski régióban

Békés megyei küldöttség a lengyel Lubelski régióban
Erdős Norbert kormánymegbízott, Országgyűlési Képviselő vezetésével Békés megyei küldöttség tartózkodott egy hetes szakmai program keretében Lengyelországban.
A munkacsoport a lengyel Lubelski vajdaság és a Bialski járás meghívásának tett eleget.
A küldöttség tagja volt Várfi András, Gyomaendrőd Polgármestere, Davidovics László, Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Gyomaendrődi tagintézmény vezetője, Tímár János és Tímár Jánosné gyakorlati oktatók.
A meglévő szakképzési programok, amelyek a Leonardo da Vinci pályázatok keretében kerülnek megvalósításra, új programok, gazdasági és kulturális együttműködési tervezetek kidolgozása voltak a magyar és lengyel partnerek munkaértekezleteinek legfontosabb kérdései.
A küldöttséget fogadta Slawomir Sosnowski a Lubelski régió Elnöke, Marian Starownik Országgyűlési képviselő.
A szakmai programokban részt vettek a Lengyel Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium képviselői, Járási Vezetők és tankerületi igazgatók.
A békésiek hasznos megbeszéléseket folytattak a litván és fehérorosz küldöttségek vezetőivel is, akik projektalapú kapcsolatokat akarnak kialakítani a megyénkkel.
A külföldi partnerek részt vesznek a Gyomaendrődi Sajt és Túrófesztiválon, egyéb Békés megyei rendezvényeken, ahová Erdős Norbert Kormánymegbízott és Várfi András Polgármester meghívták az érdekelteket.

kuldottseg-lengyel-lubenskiben-1_20130121111257_59.jpg

 

kuldottseg-lengyel-lubenskiben-2_20130121111257_3.jpg

 

kuldottseg-lengyel-lubenskiben-3_20130121111257_59.jpg

 

kuldottseg-lengyel-lubenskiben-4_20130121111257_17.jpg


 


forrás: www.gyomaendrod.hu