Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Beíratkozás bónuszokkal a Tisza Kálmán Szakközép- és Szakiskolában

Beíratkozás bónuszokkal a Tisza Kálmán Szakközép- és Szakiskolában
Kellemes meglepetések sora érte 2013. június 26-án a gyomaendrődi Tisza Kálmán Szakközép- és Szakiskola kapuján belépő tanulókat és az őket elkísérő családokat, akik a jövő tanévre való beiratkozás első napján megjelentek.

Szinte a teljes szakképzési kínálat szemléltetésére az udvaron kisállatok simogatására, mezőgazdasági gépek, traktorok megtekintésére volt lehetőségük, sőt ez utóbbiak vezetésével is megpróbálkozhattak. Az épületben a lovászat néhány kulisszatitkát vetítették, de makettek kiállításával a mezőgazdasági gépészek is bemutatkoztak.

Az érkezőket az eseményen megjelenő Várfi András, Gyomaendrőd polgármestere köszöntötte, örömmel tapasztalva az érdeklődők, beiratkozók sokaságát, hiszen – mint kifejtette – Gyomaendrőd és térsége jövője a szakképzett fiatalok kezében van. Ismerve a helyi képzés színvonalát egyetértett a szülők és a diákok iskolaválasztási döntésével, egyben sok sikert kívánt a továbbtanuláshoz.
Davidovics László igazgató a reális célok kitűzésére, a kitartásra, de adott esetben a rugalmas szakmaváltásra hívta fel a figyelmet, mindezekben az iskola felkészült pedagógusai segíteni tudnak.

A beiratkozási adminisztrációra való várakozás alatt szintén bónuszként a pék tanulók helyben sütött, még forró perecekkel, a mezőgazdasági gazdaasszony szakirány tanulói pedig ízesített palacsintákkal kínálták a sorban állókat. Természetesen az iskolában a Leonardo da Vinci Mobilitás program keretén belül nyári gyakorlatukat töltő francia diákok is „tesztelték” a finomságokat, véleményüket jelzi, hogy kértek belőlük az úti csomagjukhoz is.

Valószínűleg ilyen beiratkozás után minden szülő és tanuló megnyugodhatott: a pályaválasztás, továbbtanulás nehéz kérdésében jól döntött.

Írta: Vargáné Varczába Éva

beiratkozas-tisza-kalman-1_2013062782028_24.jpg

 

beiratkozas-tisza-kalman-2_2013062782028_9.jpg

 

beiratkozas-tisza-kalman-3_2013062782028_72.jpg

 

beiratkozas-tisza-kalman-4_2013062782028_71.jpg

 

beiratkozas-tisza-kalman-5_2013062782028_6.jpg

 

 

Forrás: www.gyomaendrod.hu