Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

Adósságkezelés Gyomaendrődön

Gyomaendrődön a Térségi Humánkezelő Szolgálatnál 2004. január 1. óta működik adósságkezelési tanácsadás, tapasztalatairól Pál Jánosné intézményvezető helyettes adott tájékoztatást.

A tavaly év végi adatok szerint adósságkezelésben részesült 49 család. Az adósságkezelésnél ügyfélnek az a családtag tekintendő, aki a tartozással kapcsolatban eljár. Jellemző, hogy az ügyfelek 96 százaléka 62 év alatti, és 70 százalék a nők aránya. Ez utóbbi adat valószínűleg abból adódik, hogy a családok többségében elsősorban a nők foglalkoznak a pénzügyekkel. Megfigyelhető, hogy az ide forduló családokban csak 20 százalékában dolgoznak. Ennek több oka van: egyrészt elsősorban azok halmoznak fel tartozásokat, akiknél nincs aktív kereső, emiatt olyan alacsony a havi jövedelmük, hogy nem tudják fizetni a rezsiköltségeket. A másik ok, ami miatt alacsony a keresők aránya, hogy mivel az öregségi nyugdíjminimum 150 százaléka a jövedelemhatár, így ha egy családban egy főt minimálbéren foglalkoztatnak, és csak egy-két gyermeke van, akkor egyéb transzfer jövedelmekkel már meghaladják a jövedelemhatárt, így adósságkezelésben nem vehetnek részt. Tapasztalható továbbá az is, hogy az ügyfelek 67 százaléka csak 8 általános iskolai osztállyal rendelkezik, 8 százalékuknak még a 8 osztálya sincsen meg. Jellemző erre a két csoportra, hogy nehezen találnak munkát, többnyire csak fizikai vagy betanított munkára foglalkoztatják őket, és ráadásul gyakran minimális fizetésért, illetve be nem jelentett foglalkoztatásban. Pál Jánosné hozzátette, az adósságkezelés abban nyújthat segítséget, hogy ezeket a családokat ne kapcsolják ki a víz-, gáz-, vagy áramszolgáltatásból, vagy rosszabb esetben ne kerüljenek utcára. Az adósságkezelés feltételeiről a Térségi Humánsegítő Szolgálatnál Pál Jánosnénál érdeklődhetnek ügyfélfogadási időben: hétfőn és szerdán 8-12 óráig, csütörtökön 14-16 óráig.

humansegito_nagy_84_20080422103847_986.JPG

Gyomaendrőd Online – A cél, hogy az eladósodott családokat ne zárják ki az áram-, gáz- és vízszolgáltatók.

Fórum - Adósságkezelés Gyomaendrődön

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu