Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

A XV. Kanadai Rákóczi tábor megnyitója Gyomaendrődön

2008. június 28-án, szombaton 145 fő határon túli magyar fiatal érkezett Gyomaendrődre, a kéthetes program nyitónapjára a helyi Bethlen Gábor Szakképző Iskola kollégiumába.

ayklerne_papp_zsuzsa_eligazitast_tart_a_bethlen_gabor_szakkepzo_iskola_aulajaban_resize_738_20080704110610_333.jpg

Gyomaendrőd Online: Ayklerné Papp Zsuzsanna, a Rákóczi Alapítvány elnöke

A fiatalok Felvidékről, Erdélyből, Csángóföldről, Délvidékről és Kanadából egyaránt érkeztek. A Templomos Lovagrend Tiszántúli Kommendája és a Templárius Alapítvány 15 fős helyi és vidéki önkéntese közreműködött a vendégek fogadásában, az étkeztetés lebonyolításában, a múzeumlátogatáson, a fürdőbe való elkísérésben. Közösen resztvettünk P.Tímár Mihály OSB. plébániai kormányzó aranymisés atya szentmiséjén a Jézus Szíve Katolikus Templomban, a reformátusok Béres János Dévaványai lelkész úr istentiszteletén a közeli református templomban. A vacsora után közös énekléssel és beszegetéssel zárult a nap. Másnap reggel korán a három csoportba (Zrínyi, Bethlen, Rákóczi) osztott csapatok elindultak Pécsre, Győrbe és Miskolcra. A jól szervezett és a helyiek nagylelkű anyagi segítségének is köszönhetően a Kanadai Rákóczi Alapítvány vezetősége úgy döntött, hogy ezentúl minden évben Gyomaendrődön szeretnék megrendezni a nyitó programot, a Bethlen kollégiumban. Köszönetünket fejezzük ki Gyomaendrőd Önkormányzatának, Várfi András polgármester úrnak, Hornok Ernő ötletadónak, akinek jóvoltából került városunkba a nemzetközi hírű tábor megnyitása, továbbá a Cuti Bt-nek, a Sikér Kft-nek, a Kner Nyomdaipari Múzeumnak, a Városi Képtárnak, a Liget Fürdőnek, Hornyák József és családjának (Sükösd), Zelenák Zoltán mecénásnak és Bagi Lászlónak (helyi kábeltelevízió szolgáltatónak) a nagylelkű adományukat és természetbeni felajánlásaikat. Köszönjük a lelkes segítőknek a szervező munkát. Isten áldása kísérje további életüket. Találkozunk július 13-án a Rákóczi hajón, ahol a gyerekek sétahajózáson vesznek részt és gálaműsorral búcsúznak jótevőiktől és az Anyaországtól.

Fr. Ungvölgyi János kommendátor

 szakacsnenik_koszontese_resize_262_20080704110610_455.jpg

Gyomaendrőd Online – A tábor résztvevői a szakácsokat is köszöntötték

Fórum ->> A XV. Kanadai Rákóczi tábor megnyitója Gyomaendrődön

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu