Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

A Skylotec új üzemcsarnokot avatott

A Skylotec új üzemcsarnokot avatott
A Skylotec Hungary Kft. gyomaendrôdi üzemében új gyártócsarnokot adtak át július 19-én. A már meglévô - 2008-ban épült - 1800 m2-es - csarnok mellé egy újabb hasonló méretű épületet emeltek.

 

A beruházás ...költsége 214 millió Ft volt, melynek felét, 107 millió forintot támogatásként kapták az új Széchenyi Terv keretében. A 2006-ban alakult német tulajdonú vállalat az új üzemcsarnok avatását követôen újabb gyártósorokkal bôvíti üzemét, s ennek köszönhetôen már újabb 22 dolgozót vett fel.
A csarnok avatásán részt vettek a cég német tulajdonosai mellett Várfi András polgármester, valamint Dankó Béla a körzet országgyűlési képviselôje is. A munkavédelmi és sport hevederek, illetve ezek kiegészítôinek gyártásával foglakozó Skylotec Hungary Kft. munkájáról és jövôbeli terveirôl Vodova János és Hornok Béla ügyvezetôk tájékoztatták a meghívottakat, majd dr. Kai Rinklake német tulajdonos mutatta be a a cég tevékenységét.

A külföldi cégek beruházásai Gyomaendrôdön és Mezôtúron

Gyomaendrôdön és a szomszédos Mezôtúron működô külföldi tulajdonú vállalatok folyamatosan fejlesztik gyártókapacitásukat.
Városunkban idén a svájci tulajdonú Mamutec Hungary Kft. és a német Skylotec Hungary Kft. adta át új üzemcsarnokait, jelentôsen növelve ezzel a gyártókapacitást és emellett bôvítették a dolgozói létszámot is.
A szomszédos Mezôtúron az elektronikai alkatrészeket gyártó német RAFI Hungária Kft.-nél áprilisban tették le az új, harmadik üzemcsarnok és raktárépület alapkövét. A csarnok építése kiemelt jelentőségű, kifejezetten elektronikai eszközök gyártására szolgál majd. Az 1 milliárd forintos beruházás megvalósulását követően az 1991-ben alapított vállalat termelőterülete 2700 m2-rel, a raktár területe 700 m2-rel és az irodaterület 1000 m2-rel bővül, valamint körülbelül 40 munkahelyet jelent majd a munkavállalók számára.
- A termékpalettánk nagyon széles. Az egyszerű vasalógép kapcsolótól kezdve az ipari robotok vezérléséig mindent gyártunk. Úgy gondolom, hogy az autóiparra és a Kuka termékcsaládra lehetünk a legbüszkébbek. A Kuka Németországban - sôt mondhatom, hogy világviszonylatban is - egy nagyon ismert márka, az elsô 3 ipari robotgyártók egyike. Ezekhez a robotokhoz felhasznált elektronikának a 90 százaléka itt készül Mezôtúron. Az elmúlt 20 év azt jelzi, hogy az anyavállalat elégedett a munkánkkal, elégedett azzal a minôséggel, amit mi a gyártásban megvalósítunk és elégedett azzal a szállítási határidôvel is, amivel ezeket a termékeket legyártjuk. Ezt is bizonyítja, hogy már a harmadik csarnok valósul meg nálunk, Mezôtúron - mondta Tóth Lajos, a RAFI Hungária Kft. ügyvezetôje.
Minden ellenkezô híresztelés ellenére tehát a külföldi beruházók bizalma töretlen a magyar gazdaság iránt.

 

 

skylotec-1_20130802142538_70.jpg

 

skylotec-2_20130802142538_37.jpg

 

skylotec-3_20130802142538_89.jpg

 

Forrás: Szó-Beszéd